Archiwum numerów Zamów prenumeratę

Tematy z okładki

41 Mocne ramię, silny cios

W Hollywood wiedzą, jak to się robi: szybko, z nastawieniem na jak największy zysk, ale też jak najlepszej jakości. Mowa oczywiście o sylwetkach głównych bohaterów filmów.

59 Zrzuć balast

W dziale poświęconym zrzucaniu nadmiaru kilogramów podpowiadamy, jak ich się pozbyć bez zamieniania swojego życia w udrękę. Od prostych patentów, przez równie proste przepisy, aż po plany ćwiczeń - zastosuj te zasady, a niebawem nie będziesz musiał używać siły, żeby się wcisnąć w dżinsy.

70 1000 kcal w godzinę

Podczas tego ekstremalnego treningu spalisz w ciągu godziny prawie 1000 kcal, przy okazji budując sporych rozmiarów muskuły.

77 Wzór na płaski brzuch

Przygotowaliśmy dla Ciebie zestaw ratunkowy, dzięki któremu już niedługo znowu będziesz mógł bez problemu dopiąć swoje ulubione dżinsy.

82 Robaki leczą alergię

Niewykluczone, że pasożyty chronią nas przed chorobami groźniejszymi niż one.

89 Trening zwycięzców

Bierz przykład z mistrzów walki. Poznaj ich najlepsze techniki i patenty, a nigdy nie przegrasz.

Mężczyzna alfa

20 Bez odwodnienia

Chociaż sportowcom przypomina się wciąż o nawadnianiu, wcale nie musisz pić wody. Inne płyny mogą Cię nawodnić szybciej.

23 Na słońce

Rak skóry jest bardzo groźny. Ale w Polsce zdarza się znacznie rzadziej niż w USA czy Australii. Zobacz, jak opalać się bez stresu.

24 Gdy ona jest zazdrosna

Zazdrosna kobieta potrafi być uciążliwa. Zobacz, co zrobić, gdy ona nie ma powodów, a jednak wciąż oskarża Cię o niewierność.

25 Urlop bez podróży

Wakacje w domu nie muszą być męką. Wystarczy zmienić kilka codziennych nawyków, aby na własnym podwórku osiągnąć plażowy błogostan.

Serwis MH

34 Firma w domu

Gdy nie potrafi sz się wcisnąć w sztywne ramy korporacyjnego reżimu, zawsze możesz zostać własnym szefem. Oto kilka rad dla przyszłych freelanserów pracujących w domowych pieleszach.

36 Skąd się bierze czkawka?

Wprawdzie nie powiemy Ci, jak powstrzymać gęsią skórkę czy bulgotanie w brzuchu, ale przynajmniej wyjaśnimy, skąd się biorą takie dziwne reakcje.

38 Druga szansa

Beznadziejnie wypadłeś na pierwszej randce? To nie koniec świata. Na szczęście jeszcze wszystko można naprawić. Związki to nie pole minowe, a Ty nie jesteś saperem. Masz prawo się pomylić nawet trzy razy.

46 Więcej ryb!

Tak się ostatnio porobiło, że facet, który mówi głośno, że nie lubi i nie jada ryb, jest uznawany za kulinarnego dzikusa. Ten przewodnik sprawi, że dzięki Tobie dogonimy Europę w spożyciu ryb na głowę mieszkańca.

52 Naga prawda o seksie

Od czasu wprowadzenia pojęcia polityki prywatności, cookies, prism i innych świństw strach buszować w sieci. Podjęliśmy dla was to ryzyko i zmierzyliśmy się z męskimi pytaniami na forach. Oto odpowiedź MH na wasze pytania. Również te, które baliście się zadać nawet anonimowo.

Fight club

94 Walka bez walki

Bruce Lee dbał najpierw o to, by ciosu uniknąć, dopiero później zadawał siejące spustoszenie uderzenie. Właśnie tą drogą powinieneś iść, jeśli chcesz wygrywać.

102 Wyjście z klatki

Żarty kończą się, gdy zostajecie w oktagonie tylko we dwóch. Od tego, jak solidnie przyłożysz się do treningów, zależy, czy opuścisz go o własnych siłach.

Zrzuć balast

60 Jedz szybko

Pierwsze przykazanie podróżnika mówi: podczas urlopu nawet fast food nie szkodzi. Nie ma co pękać, ale nie codziennie i z głową. Bierzemy drani pod lupę.

64 Waga w dół

36 patentów, dzięki którym bez większego wysiłku pozbędziesz się zbędnych kilogramów tłuszczu i zastąpisz je niezbędnymi kilogramami mięśni.

Styl

112 Czas odmierzany kolorami

Zegarki sportowe stają się ponadczasowe i stoją ponad stylem. Ale jeśli nie szukasz czasomierza „na całe życie”, wybierz jeden z kolorowych modeli na plastikowym pasku (idealne na plażę), albo zegarek z logo projektanta – tutaj nie mechanizm jest ważny, tylko stylistyka koperty (zwróci uwagę w klubie).

Chillout

124 Pora ścinania

Czasy sierpa, młota i brzytwy już minęły. Zaprzęgnij do roboty technikę, a oszczędzony czas wykorzystaj na coś przyjemniejszego.

119 Comber z prosiaka

Wieprzowina z dwoma sosami: hinduskim chutneyem i francuskim dyniowym coulis. Trudniej się czyta, niż robi. Będzie pan zadowolony.