We LiOVE Superfoods – owoce liofilizowane

Kiedy myślimy o zdrowym odżywianiu, w pierwszej kolejności przychodzą na myśl warzywa i owoce. I słusznie. Zawarte w nich witaminy i mikroelementy wspierają organizm w walce z chorobami, odżywiają komórki i budują odporność. Latem sięgamy po świeże produkty, których naturalnie nie brakuje. Skąd brać dojrzałe, sezonowe owoce jesienią i zimą?

Liove fot. materiały prasowe

Z tym pytaniem zmierzyła się Karolina Wolf, założycielka marki Liove form Vegex, która od ponad dekady, zajmuje się uprawą pomidorów i borówek amerykańskich. Chcąc zatrzymać smak lata na dłużej, wykorzystała proces liofilizacji i przy współpracy z dietetykiem stworzyła linię nowych Superfoods, których podstawą są owoce i warzywa z własnych upraw.

Dlaczego liofilizacja? Produkty liofilizowane, zachowują w ponad 96% witaminy i minerały zawarte w świeżych odpowiednikach. Do wytworzenia 1 kg liofilizatu potrzebne jest ok. 10 kg świeżych owoców a w przypadku pomidorów nawet 25 kg. Dzięki temu otrzymujemy produkty o skoncentrowanej mocy wartości odżywczych w 100% naturalne.

Superfoods Liove to propozycja dla tych wszystkich, którzy cenią sobie nie tylko wartościowe jedzenie, ale też dobry smak. Podstawowym składnikiem linii owocowej, do której należą: Healthy Smoothie, Healthy Musli i Chrupkowe Liove, są borówki amerykańskie, z dodatkiem ananasów, bananów czy wiśni. Natomiast Potassium Shot to dojrzałe pomidory z dodatkiem bazylii, jarmużu czy chili, które są naturalnym źródłem potasu i witaminy C. Jednym słowem pysznie i zdrowo!

Zobacz również:
Trenowanie przy gorszej pogodzie jest często lepsze niż przy tej lepszej. Budujesz wtedy nie tylko siłę ciała, ale i moc ducha. Oto 10 sposobów na to, by nie odpuścić treningów, kiedy złota polska jesień postanowi zrobić sobie krótką przerwę.
ZOBACZ WIĘCEJ
REKLAMA