Polityka prywatności - poznaj szczegóły » [ X ]
PODZIEL SIĘ



OCEŃ

Makarony Polskie - węglowodany w nowoczesnym wydaniu

Makarony Polskie SA to jeden z największych i najdynamiczniej rozwijających się producentów makaronu w Polsce. To firma z bogatymi  tradycjami i długoletnim doświadczeniem  posiadająca zakłady produkcyjne w Rzeszowie i Częstochowie.

Makarony Polskie
Linie produkcyjne Spółki pracują w oparciu o nowoczesną technologię TAS. Skrót  oznacza  termo termoaktywny system suszenia. Metoda ta pozwala uzyskać naprzemiennie wysokie temperatury suszenia i stabilizacji makaronu co daje gwarancje bardzo dobrej jakości i czystości mikrobiologicznej produktu, a także umożliwia wydłużenie daty jego minimalnej trwałości.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom  konsumentów Spółka Makarony Polskie oferuje szeroka gamę makaronów jajecznych i bezjajecznych, walcowanych i tłoczonych. Produkty  wytwarzane są na bazie mąki durum, maki pszennej, mąki z pełnego przemiału jak również ze zbóż alternatywnych (orkiszu żyta i gryki) produkowane w wielu różnorodnych formach jak np. świderki, pióra, spaghetti, kolanka, nitki, muszelki wstążki. Na rynku makarony Spółki sprzedawane są w dwóch głównych markach: Makarony Polskie i Sorenti.

Pszenica durum spełnia najwyższe standardy ponieważ oferuje konsumentom większą zawartość białka, które - co warte jest podkreślenia - ma w diecie sportowców i osób aktywnych fizycznie, fundamentalne znaczenie. Poza tym makaron zrobiony z pszenicy durum nie rozgotowuje się właśnie za sprawą większej ilości białka. 

W trosce o  zdrowie konsumentów i ich sportowe osiągi specjaliści Grupy Makarony Polskie szykują technologiczny przełom. W niedalekiej przyszłości na rynek trafi produkt wysokobiałkowy, który będzie można porównać tylko z wysokooktanowym paliwem stosowanym w bolidach Formuły 1.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij