Przechowywanie próżniowe – lepszy smak i dłuższa świeżość produktów
Każdy z nas często zastanawia się w jaki sposób przechowywać produkty tak, aby zachować ich świeżość na dłużej, a jednocześnie bezpiecznie i wygodnie je przechowywać nie tracąc ich wartości odżywczych. Jednym z czynników przyspieszających psucie się żywności jest tlen. Jego obecność powoduje wiele niekorzystnych zmian: autooksydację tłuszczów (czyli jełczenie), zmianę zapachu i smaku, utlenianie witaminy C i E, beta-karotenu oraz niektórych aminokwasów, a także rozwój pleśni. Jedną z najbardziej popularnych, a zarazem niezwykle skutecznych metod przeciwdziałania psuciu żywności jest zatem przechowywanie próżniowe.
Dzięki hermetycznym opakowaniom takim jak Informacja prasowa próżniowe pudełka, czy woreczki foliowe lub aluminiowe, żywność nie jest narażona na szybkie psucie i działanie szkodliwych bakterii. Możemy tak przechowywać wędliny, sery, owoce czy warzywa. Jednak pudełka próżniowe zajmują dużo miejsca w lodówce, a próżniowe pakowanie produktów w sklepie jest często dodatkowo płatne. I tu pojawia się idealne rozwiązanie – innowacyjna 5-drzwiowa chłodziarko-zamrażarka Haier z serii F+ HFF-750CGBJ wyposażona w specjalną szufladę próżniową Antioxidant Zone, która zabezpiecza żywność i przedłuża jej świeżość nawet do 8 razy.

Powietrze usuwane jest z niej dzięki zastosowaniu pompy próżniowej i specjalnego filtra, ograniczając tym samym ekspozycję produktów na tlen i spowalniając proces ich utleniania. Co ważne, komora próżniowa zachowuje także 3 razy więcej witaminy C w przechowywanej żywności, co docenią wszyscy dbający o wyśmienity smak oraz zdrowie.
Co warto podkreślić, lodówka Haier z serii F+ HFF-750CGBJ wyposażona jest również w system antybakteryjny ABT, który wykorzystując płytkę z dwutlenku tytanu oraz światło ultrafioletowe, usuwa aż 99,9 % bakterii z wnętrza urządzenia, dbając o świeżość i jakość naszej żywności. W modelu zastosowano również innowacyjną technologię Total No Frost, która skutecznie poradzi sobie z uciążliwym szronem i lodem odkładającym się zazwyczaj wewnątrz zwykłych lodówek.
Oszczędnie
Innowacyjna konstrukcja lodówki Haier serii F+ HFF-750CGBJ pozwala zaoszczędzić nawet do 30% energii. Jak to możliwe? Wszystko dzięki ergonomicznym szufladom zapobiegającym wydostawaniu się zimnego powietrza, gdy drzwi lodówki są otwarte. Szuflady w zamrażarce zapewniają nie tylko szybki i łatwy dostęp do zamrożonej żywności, ale także znacznie lepszy widok zawartości zamrażarki. Informacja prasowa
Cicho i wydajnie
Powietrze usuwane jest z niej dzięki zastosowaniu pompy próżniowej i specjalnego filtra, ograniczając tym samym ekspozycję produktów na tlen i spowalniając proces ich utleniania. Co ważne, komora próżniowa zachowuje także 3 razy więcej witaminy C w przechowywanej żywności, co docenią wszyscy dbający o wyśmienity smak oraz zdrowie.
Komentarze