Wódka powinna być zimna. Jeśli zaproponujesz gościom kieliszki z lodu, nie ma mowy, żeby zdążyła się zagrzać. Foremka do takich kieliszków kosztuje niewiele, a gwarantuje piorunujące wrażenie na gościach. A skoro już kieliszki z lodu, to niech i wódka będzie lodowa.
Amundsen, wódka z charakterem, uwięziona w butelce w kształcie bryły lodu, będzie doskonale się komponowała z lodowym szkłem. Ten krystalicznie czysty jak woda z lodowca trunek stworzony został, aby uczcić jedną z największych i najtrudniejszych przygód ludzkości – wyprawę na biegun południowy w 1911 roku.
Zgodnie z obietnicą, pełnię swojego smaku uwalnia właśnie w temperaturze bliskiej zeru. Lodowy kieliszek to środowisko naturalne Amundsena. Uwaga: Jeśli planujesz kilka kolejek, zaopatrz się również w kilka foremek. Kieliszki z zamrożonej wody są jedno-, dwu-, no, maksymalnie trzyrazowe, ale takiego tempa nie polecamy.
Komentarze