Men's Health poleca:
Profil twin
-
-
Popieram, sam chętnie bym coś takiego zastosował.Nie mam już wielu pomysłów na urozmaicanie ćwiczeń,a dawno nie budziłem się rano z wielkim zakwasemPowinieneś się cieszyć, że Twoje mięśnie nie ulegają mikrouszkodzeniom - bo właśnie to jest tzw `zakwas` - czyli ból spowodowany tymi mikrouszkodzeniami włókien mięśni/a.
twin, 2011-04-11 20:25:22 -
Mnie uczono, że ten cały kwas mlekowy wraca do swojego odpowiedniego stężenia w około godzinę po treningu, ból który odczuwamy ( tępy , wrażliwy na dotyk ) to nic innego jak mikrouszkodzenia włókien mięśni i tkanki łącznej.
twin, 2011-04-11 20:42:10 -
Czy sposób treningu ma wpływ na szybkość?Sposób treningu ma wpływ na wszystko. W zależności co chcesz osiągnąć układasz taki plan i dobierasz takie ćwiczenia , a także wykonujesz je w taki sposób - który będzie najbardziej trafny do osiągnięcia, zbliżenia postawionego sobie celu. Pamiętaj - każdy nawet najbardziej trafny plan dla kogoś nie będzie , a raczej nie musi być dobry dla Ciebie. Plany treningowe układa się indywidualnie w zależności od potrzeb i możliwości organizmu po dłuższej obserwacji zachowania własnego ciała podczas ćwiczeń.Jeżeli chodzi o szybkość , zwinność to chyba są odpowiednie ćwiczenia sprawnościowe , wytrzymałościowe aby poprawić kontrolę nad danymi partiami ciała, nad szybkością reakcji itd ...
twin, 2011-04-11 21:14:09 -
Ja polecam kawałki Łukasza "Małpy" Małkiewicza.Gdyby ktoś był zainteresowany mam podlinkowana całą płytkę , a tymczasem kilka numerów.
twin, 2011-04-12 17:55:27 -
Bardzo to wszystko jest chaotyczne.Co to znaczy `rozciągać się` ? Rozciągasz dany mięsień , partię mięśniową, a nie `się`. W postawieniu jakiekolwiek diagnozy jest wazne zlokalizowanie przyczyny bólowej , a z Twojej wypowiedzi ciężko jest cokolwiek wywnioskować. `boli mnie w prawej części przy nerkach`. Jaki to jest ból? z przodu ciała, tyłu? Tępy, promieniujący.. ? Którą nogą `uderzałeś z całej siły`?
twin, 2011-04-12 18:29:48 -
Dalej się nie rozumiemy.Jaki mięsień starasz się rozciągnąć? albo w jaki sposób to robisz?
twin, 2011-04-12 18:45:24 -
Zakładam ,że robisz to w siedzeniu, kończyny dolne wyciągnięte i sięgasz do stóp rękami. Czyli rozciagasz mięśnie nóg zlokalizowane po stronie grzbietowej. Pewnie do tego dochodzi skłon tułowia do przodu i napięcie mięśni brzucha? Skoro mówisz ,że boli podczas takiej czynności w `prawej części przy nerkach` to wydaje mi się ,że mogłeś nadciągnąć mięśnie brzucha- a raczej ich same przyczepy. Aczkolwiek nie jestem w stanie ci pomóc i powiedzieć wprost co Ci jest , ani pewnie nikt inny przez internet .. skonsultuj to z lekarzem( najlepiej sportowym ).
twin, 2011-04-12 19:06:14 -
ezeq, ja nie mogę słuchać codziennie , ja mogę słuchać całe dnie jego numerów. Nie lubię tego rodzaju muzyki , jednak ma to cos jego twórczość, ten przekaz który trafia do mnie. Piosenka " nigdy nie byłem " Mozna powiedzieć ze sie z nia utozsamiam.
twin, 2011-04-12 21:02:34 -
Według mnie to co jest tu napisane bardziej zniechęca za zabranie się za siebie i trenowanie niż zachęca do jakiejkolwiek aktywnośći fizycznej.Mnie motywuje. Chociażby dlatego by zdobywać wiedzę i doświadczenie w tym co robię aby robić to lepiej , bezpieczniej i zdrowiej. Sam jestem przykładem przetrenowania, a co skutkowało w kontuzję. Niestety która skończyła się operacją.Od tamtej pory wiem więcej o ewentualnym ryzyku, staram się poznać lepiej swój organizm i staram się panować nad nim i tym co robię w granicach w których on funkcjonuje.
twin, 2011-04-18 20:29:09
REKLAMA
TOP 5
REKLAMA
NAJNOWSZE
![Burpee + podciąganie [Wyzwanie MH]](https://www.menshealth.pl/home_images/14967/270x124.jpg?v=1610790951)
FITNESS
Burpee + podciąganie [Wyzwanie MH]
Zwiększ swoją siłę i spal przy tym sporo kalorii, robiąc po treningu BURPEE z podciąganiem na do...
![Wyciskanie sztangi na ławce poziomej [Błędy techniczne]](https://www.menshealth.pl/home_images/14966/270x124.jpg?v=1610789995)
FITNESS
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej [Błędy techniczne]
Jeśli my zrobimy literówkę w tekście, poprawi ją zespół korektorów. Błędy w siłowni, gdy wisi nad...
FITNESS
Wiosłowanie sztangą [Błędy techniczne]
Nie bez powodu wioślarze mają plecy jak lotnisko. Ty nie musisz jednak wsiadać w kajak czy łódkę ...

FITNESS
Taśmy TRX - 4 przydatne ćwiczenia
Lekkie, przenośne i proste – taśmy TRX to najlepszy sprzęt dla faceta, który nie ma za dużo czasu...

FITNESS
Syzyfki - świetny trening ud
Być może praca Syzyfa była skazana na porażkę, ale wykonując ćwiczenia nazwane od jego imienia bę...

DIETA
7 mitów o kaloriach, makroskładnikach, etykietach i nie tylko
Jedni uważają, że liczenie kalorii to przeżytek, inni są zdania, że bez niego nie ma mowy o reduk...

PROMOCJE
4F x RL9 – Robert Lewandowski dołącza do Drużyny 4F
Jeden z najlepszych piłkarzy na świecie, strzelec 71 bramek w Champions League, napastnik Bayernu...
twin, 2011-04-11 20:13:42