Men's Health poleca:
Profil szpaq
-
-
CYTAT(gacek80 @ May 17 2009, 11:56 AM) moim skormnym zdaniem Pan Zawadka jest jednym z faworytów, nigdy wczesniej nie widzialem kolesia o jego budowie, za[beeep]iste proporcje i to zobaczcie przy jakim six packu, bez dwoch zdan jest faworytem ... zobaczcie te geny facet ma genetyke ktorej nie spotykamy od tak sobie, powinniscie cos z tym zrobic ...takie jest moje skormne zdanie ... powodzenia ...P.S. niech ktos z redakcji da jakiegos maila do kolegi badz jakis kontakt, bo napewno nie jedna osoba tu chciala by poznac wlasnie jego pany treningowe ...Tak zdecydowanie super genetyka. W wieku 17 lat waga 45 kg, a w wieku 23lat ok 100kg?, no to żeby w ciągu 5-ci lat takie efekty były to musi być "złota genetyka" haha
szpaq, 2009-05-17 16:26:04 -
No jeżeli uwzględniamy przerwy to może i 6lat:D ale jak dla mnie to i tak jest podejrzane..Każdy wie swoje i tego się trzymajmy:)
szpaq, 2009-05-17 17:46:11 -
Moim zdaniem lepiej trzymać się "tradycyjnego treningu" raz w tygodniu wprowadzić trening oparty o superserie na przeciwstawne grupy mięśniowe(co tydzień na inne grupy).. Superserie na daną partie mięśniową wymagają szybkiej regeneracji i często nie da się jej zdobyć bez doping'u ale wiemy jak jest w dzisiejszych czasach-ciężko spotkać "czystego" niestety:( Takie treningi o zbyt wysokiej intensywności mogą przynieść niepożądane efekty, wiec jeżeli ktoś ćwiczy "naturalnie" z dystansem powinien podejść do tego typu treningu. No chyba że ktoś naprawdę nie ma czasu ,taki krótki trening na superseriach to najlepsze rozwiązanie.pozdrawiam szpaQ
szpaq, 2009-06-14 16:28:12 -
wiek: 20178cm94kg bf17% rzeźbienie mi nie wychodzi wole masować póki co:D staż 6latklata 135-140 kgmartwy 120kg na seria (10-12pow) tu nie przesadzam z ciężarami bo szkoda kręgosłupa przysiad jw
szpaq, 2010-01-28 22:27:14 -
Według mnie powinieneś robić mniejszą ilość serii na duże partie 10 średnie 8 małe 6. Dodatkowo powinieneś robić przed każdym ćwiczeniem serię rozgrzewająca mały ciężar ok 20 pow. w celu uniknięcia kontuzji bo przy treningu na siłę najłatwiej można ją nabyć. Skup się na fazie ekscentrycznej tzn na opuszczaniu ciężaru która to powinna trwać wg mnie 3-5s (w przypadku treningu na siłę) przerwy 3-5min w zależności od partii no i oddechu. Zamiast 2-3 seri zwykłych mógłbyś zrobić 2-3 serie ekscentryczne ale do tego potrzebujesz dwóch partnerów (treningowych:D). Oczywiście dieta musi być niektórzy twierdzą, że dieta w przypadku robienia siły jest zbędna ale jeśli naprawdę chcesz coś "podnieść" dieta musi być ! powodzenia
szpaq, 2010-02-21 09:08:32 -
Odnośnie badań związanych z treningiem siłowym, też należy do nich podchodzić z dystansem ponieważ są robione albo na zawodowcach albo na osobach które nie mają do czynienia ze sportem.. inny wynik będzie dla zawodowców (szczególnie wspomaganych) , a inny dla osoby nie trenującej bądź trenującej czysto. Chodź te na uczestnikach nie mających do czynienia ze sportem wg mnie są bardziej wiarygodne.
szpaq, 2010-02-26 09:10:13 -
Ja bym uderzał w dietę tzn tłuszczówkę możesz jeść dużo kcl co będzie potrzebne przy długich treningach.. Dieta ta opiera się na białku (ok3g /kg) i na tłuszczach (oczywiście zdrowych) węglowodany ograniczasz spożywasz małe ilości tylko w posiłkach około treningowych ok 50g na dzień. Lecz przez pierwsze 2tyg powinieneś spożywać mniejszą ilość ww (omijać je jak się tylko da) aby organizm wszedł w ketozę czyli stan w którym organizm będzie brał energię z tł. Z supli możesz zapodać: białko , bcaa ,hmb , spalacz (jeśli masz dobrej jakości białko to mozna zrezygnować z bcaa)Stosujesz doładowania ww zresztą jeśli chcesz się dowiedzieć więcej to spytaj swojego najlepszego przyjaciela o rade - google.pl na pewno mniej mięśni spalisz na niej niż na zbilansowanej...
szpaq, 2010-02-26 16:44:40 -
dlatego zawsze będziesz miał ten brzuch!I trochę kultury bo Ci jej brak. nara:D
szpaq, 2010-02-26 17:56:26 -
Ja też uważam że 2g/kg białka to za mało choć zależy to od etapu (redukcja, masa , regeneracja) ale jeśli chodzi o masę to 2,3-3g.. jest to oparte na wielu badaniach i na własnym doświadczeniu.(Jacek.G widzę, że na tym forum tylko krytykujesz poglądy ludzi którzy nie zawsze ale przeważnie mają rację i wkręcasz autorom tematów swoją tezę nie licząc się z zdaniem innych. Jak już mówiłem brak Ci kultury i nie wiesz co to szacunek do drugiej osoby! Nie mówię tego złośliwie tylko daję Ci do myślenia...)
szpaq, 2010-02-27 11:06:50
REKLAMA
TOP 5
REKLAMA
NAJNOWSZE
![Omlet na regenerację [Dania na szybko]](https://www.menshealth.pl/home_images/15068/270x124.jpg?v=1614586290)
DIETA
Omlet na regenerację [Dania na szybko]
Choć wygląda rozpustnie, jest źródłem zdrowych tłuszczów wspomagających regenerację.
![Omlet antywirusowy [Dania na szybko]](https://www.menshealth.pl/home_images/15067/270x124.jpg?v=1614586481)
DIETA
Omlet antywirusowy [Dania na szybko]
Napakowany antywirusowym czosnkiem i imbirem – ten pełnokrwisty przepis pozwoli Ci pokonać każdy ...
![Omlet przed treningiem [Dania na szybko]](https://www.menshealth.pl/home_images/15066/270x124.jpg?v=1614585654)
DIETA
Omlet przed treningiem [Dania na szybko]
Dodaj sobie energii pyszną mieszanką białka i węgli. Nie, nie będziesz potrzebował shakera.
![Omlet na spalanie tłuszczu [Dania na szybko]](https://www.menshealth.pl/home_images/15065/270x124.jpg?v=1614585402)
DIETA
Omlet na spalanie tłuszczu [Dania na szybko]
Podkręć metabolizm, serwując sobie omlet po meksykańsku. Tylko nie wymiękaj z ostrością...

FITNESS
Interaktywne lustro FITTAR – Twój niezawodny trener personalny
Popadłeś w rutynę treningową i szukasz nowych wyzwań? A może chcesz zacząć regularny trening, ale...

PROMOCJE
Najszybsze buty do biegania od Under Armour!
Testowane na dystansie ponad 11 000 mil (blisko 17 tysięcy kilometrów), UA Flow Velociti Wind to ...
![Obwodowy trening w domu [Siła, mobilność, wytrzymałość]](https://www.menshealth.pl/home_images/15063/270x124.jpg?v=1614537980)
FITNESS
Obwodowy trening w domu [Siła, mobilność, wytrzymałość]
Ten zestaw trzech miniobwodów wzmocni Twój triceps, barki, nogi i brzuch. Dodatkowy bonus to brak...
![Biegi przełajowe [Technika + porady treningowe]](https://www.menshealth.pl/home_images/15060/270x124.jpg?v=1614424080)
FITNESS
Biegi przełajowe [Technika + porady treningowe]
F1 może być dla niektórych bardziej fascynująca niż WRC, ale w bieganiu prawdziwe wyzwania zaczyn...
szpaq, 2009-05-17 09:18:16