Men's Health poleca:
Profil rvmer
-
-
Umknęło mi pepele, requiem for a dream pierwszy wpisałeś! Pozdrawiam w takim razie!
rvmer, 2009-01-15 23:38:57 -
\'whitechocolatte\' napisał(-a):Ostatnio oglądałem Seven Pounds z Willem Smithem dobry film ale smutny....dramatA bo ja wiem czy taki dramat do końca? Film kapitalny, w pewnym momencie odkrywasz o co tak na prawdę chodzi (chyba że widziałeś beznadziejny zwiastun, który zdradza o co biega, albo w recenzji wszystko opisali- czego nawiasem mówiąc nienawidzę) no i masakra, aż łezka się w oku faceta kręci! Fajny film polecam
rvmer, 2009-03-16 00:45:33 -
Nie wiem czy bywając za granicą to zauważyliście, ale bardzo dużo artykułów jest bezczelnie na żywca tłumaczonych i skracanych, z angielskiego na polski. Co roku jestem kilka miesięcy za granicą. Kupuję tam MH no i po jakimś czasie te same teksty pojawiają się tu u nas okrojone, no i gazety nie kupuje bo już to czytałem, przemyślałem, wiem i nie chce jeszcze raz czytać. No dobra, to jeszcze mogę zrozumieć. Jedna gazeta wiele wydań międzynarodowych. Ale jak widzę "listy od czytelników", ten sam problem opisany w zachodnim wydaniu od Bryan'a z Manchesteru a u nas to samo od Władka z Mosiny, hmmm pic na wodę z tymi listami? Czy jestem zbyt naiwny czy wymagający, żeby chcieć tekstów pisanych przez polskich redaktorów dla polskich chłopaków o bardziej polskich realiach a nie tylko tłumaczeń? Bo przecież nie we wszystkim jest u nas tak samo jak na zachodzie! Czy to tylko ja - zmęczony - może się teraz po prostu bez sensu czepiam? ;-) Pozdr dla forumowiczów i MH!Grzegorz
rvmer, 2009-03-16 01:08:55 -
No właśnie i ciągle te same bzdury z okładki świecą: 2x większe mięśnie w miesiąc, potem bierze taką gazetę jeden z drugiem, poćwiczą 3 tygodnie i oleją sprawę. Jak dla mnie powinniście podkreślać to co jest waszym motto: małe kroki - wielkie rezultaty. Bo ma się to nijak do płaskiego brzucha w 3 tygodnie bez siłowni!Ale generalnie to się nie czepiam, dobrą robotę chłopaki odwalacie! Pozdr
rvmer, 2009-03-16 21:10:02 -
Fajnie wygląda też brytyjska wersja: www.menshealth.co.uk pozdro
rvmer, 2009-03-16 21:10:30 -
CYTAT(sven @ Mar 16 2009, 23:21 PM) Hmmm, ale przy małych krokach nie da rady osiagnąc wielkich rezultatów!Hehe a próbowałeś?
rvmer, 2009-03-16 22:31:34 -
Najważniejsze wg mnie to solidność i upór, jeśli słomiany zapał nie przejdzie Ci po paru tygodniach to już możesz sobie pogratulować! Pamiętaj jeszcze o dwóch rzeczach:1. Budowa mięśni to nie tylko trening ale też dieta, oczywista oczywistość, ale jak będziesz mało jadł to nie urośniesz! Węglowodany i białko - podstawa. Czyli podstawa: ryż, makaron, pieczywo + mięso, ryby, sery, mleko. Pamiętaj żeby po każdym treningu dobrze zjeść! Nie musi być to zaraz kulturystyczna pasza, ale solidny obiad z dużym kawałkiem kurczaka bardzo wskazany! No i dużo pić w czasie treningu.2. Budowa mięśni to nie tylko trening od pasa w górę, dla niektórych to dziwne, ale w nogach też są mięśnie Ćwicz wszystkie partie ciała, zaczynaj od największych (klatka / plecy / nogi) po nich mniejsze (ręce / barki / brzuch / łydki) no i na koniec trochę rozciągania. No i oczywiście porządna rozgrzewka! Nie musisz pół godziny biegać, ale 10 minut ćwiczeń z małym obciążeniem partii które danego dnia będziesz trenował + skakanka rower lub nawet pajacyki przygotują mięśnie do większego wysiłku i nie nabawisz się kontuzji.Ostatnia sprawa - pamiętaj że mięśnie rosną w czasie odpoczynku, więc każda ćwiczona partia ciała odpoczywać musi dwie doby. Ćwicząc klatkę w poniedziałek, powtarzaj nie wcześniej niż w środę.Co do planu treningowego, każdy ma swoje zasady i wybiera najbardziej mu odpowiadający. Jedyne co mogę zasugerować, to przez jakiś czas na początek poćwicz wszystkie partie na jednym treningu obwodowo, z dniem przerwy. Po 2 - 3 miesiącach zacznij rozkładać partie na różne dni... Ale to potem, a puki co powodzenia! Trzymamy kciuki!
rvmer, 2009-05-10 00:33:07 -
Dobrze że toczy się dyskusja, mam nadzieję że pójdziecie głosować i w Polsce nie będziemy mieli najniższej frekwencji w Europie! (choć sondaże na to wskazują) O taką wolność walczyliśmy (nasi rodzice / dziadkowie) przy lata, żeby teraz - dosłownie - olać, niech się dzieje co chce? Osobiście głosuję na PO, powiedzmy a mniejsze zło. I nie uważam że daje się zmanipulować PR-owcą z tej partii, polityką interesuje się i śledzę nie tylko okładki faktu Zrobili już parę rzeczy dla mnie - młodego człowieka - ważnych i trzymam kciuki za nich i za nas wszystkich - idźmy głosować i sami decydujmy, żebyśmy potem mogli na nich narzekać pozdr!
rvmer, 2009-05-10 03:05:24
REKLAMA
TOP 5
REKLAMA
NAJNOWSZE
![Jak awokado zawładnęło światem? [Krótka historia]](https://www.menshealth.pl/home_images/15055/270x124.jpg?v=1614240972)
DIETA
Jak awokado zawładnęło światem? [Krótka historia]
Im młodsza branża, tym łatwiej o szybką karierę. Awokado wykorzystało swój czas wyśmienicie i moż...

ZDROWIE
Fitness propaganda – jak nie dać się nabrać?
Czy żeby być zdrowym, naprawdę trzeba robić makaron z cukinii? Zastanawiamy się, jak żyć w świeci...

DIETA
Przepis na detoksykującą surówkę
Kilka piwek wypitych na grillu z kumplami nie musi zostawiać śladów na Twojej wątrobie. Pomiędzy ...

DIETA
Uwodzenie w kuchni – przepis na kuszące danie w 20 minut
Która kobieta oprze się facetowi, który potrafi wyczarować takie danie? Nie musisz jej mówić, ż...

PROMOCJE
Candy RapidO – nowy wymiar prania i suszenia
Candy RapidO ROW4964DXH\1-S to wszechstronna i niezawodna pralko-suszarka z 10-letnią gwarancją n...

PROMOCJE
Trzeci wymiar w kuchni – lodówka 3D Haier
Trzydrzwiowa lodówka Haier A3FE742CGBJ to innowacyjne urządzenie łączące klasyczną stylistykę z n...

PROMOCJE
Wiosenno-letnia kolekcja Heritage 2021 od Wranglera
Każdy rozpruty szew, zadrapanie, rozdarcie i zagniecenie na dżinsach mają swoją historię. To hist...
FITNESS
Trening pleców [Rozgrzewka + test formy]
Szerokie plecy. W treningu przydają się nawet bardziej niż w polityce. Przed Tobą trening, dzięki...
rvmer, 2009-01-15 23:34:59