Men's Health poleca:
Profil 19dawid90
-
-
a ja obecnie chodze do czwartej technikum i nie ma co, też jest fajnie ;] podstawówkę i gimnazjum już nie wspominam tak kolorowo jak załóżmy 3 lat w technikum. Byłem trochę "pulchniejszy" jak teraz i przez to zawsze stałem nieco zboku. Wziąłem się za siebie na koniec pierwszej technikum i jest lepiej a jeśli wracając do historii związanych ze szkołą (technikum) to... pewnego słonecznego dnia, to był maj bodajże, w przerwie między lekcjami poszliśmy z ekipą do parku przy szkole. Jest tam staw ogrodzony barierkami i ogólnie fajnie kolorowo i zielono w którymś momencie kumpela z klasy wypaliła kto pójdzie z Nią do Mac'ka. No to zgłosiłem się na ochotnika. Przeszliśmy sie trzy kroki i mówi:- po co bierzesz plecak? zostaw Mateuszowi to go weźmie.... pech chciał, że się jej posłuchałem. On stał oparty o barierki a za sobą był owy stawik. Rzuciłem więc mu plecak. Złapał go tak, że odbił mu się o przedramie i... poleciał do tyłu... W plecaku oprócz kilku książek miałem spódniczkę koleżanki i klasowy dziennik "bagaż" zaczął odpływać a on stoi i patrzy... szybko skołowałem od jakiegoś dziadka laskę żeby przyciągnąć "obiekt pływający" który utknął na mieliźnie na jedno szczęście dziennik bardzo na tym nie ucierpiał (tylko ranty i brzegi kartek), spódniczka była wilgotna i książki od tamtej chwili... tylko ja nosze dziennik
19dawid90, 2009-09-17 17:35:03 -
pomógłbym Ci jeśli bym umiał ale jeszcze lipa. W każdym razie nie jesteś sam jeśli chodzi o błędy treningowe podając na przykładzie własną głupotę...Trzy lata temu gdy zaczynałem swoją zabawę z ćwiczeniami ważyłem 86 kg przy wzroście 185cm. Jednym słowem wszystko miałem w brzuchu. Jakoś tak się trafiło, że natknąłem się na mh. Przeczytałem nr od deski do deski, później następne dwa. Ograniczyłem ilość przyjmowanego prowiantu do własnego organizmu i niestety... to nie wystarczyło i dalej nie wiedziałem jak schudnąć ale... ułożyłem sobie program na brzuch- mostek przez 60s (pozycja jak do pompki tylko oparty na przedramionach)- mostek bokiem 60s- przyciąganie kolan do klatki w leżeniu na plecach 12 - brzuszki 12- rowerek 12robiłem 3 serie 3 ostatnich ćwiczeń i tak codziennie przez... 3 miesiące! i tylko to, ewentualnie rano przed wyjściem do szkoły 3 serie po 10 pompek i powoli ich liczba się zwiększała. Fakt, że po tych 3 miesiącach oponka zniknęła (waga spadła do 82) i zarys mięśni brzucha też było widać. Zrobiłem sobie miesiąc przerwy i z któregoś nr mh znowu sobie ułożyłem plan i ogólnie ćwiczyłem przez 2.5 roku na trzech planach ogólnorozwojowych... mam tylko 2 hantle i 13kg obciążenia... niestety w ciągu trzech lat biceps powiększył się tylko o 2cm, klatka 4cm a barki chyba o 6cm. I dalej nie wiedziałem jak dobrze ćwiczyć. Brzuch mam dosyć mocny (tak mi się wydaje, bez większych problemów rozciągnę się i złoże na kółku treningowym z pozycji stojącej) Ale reszta mięśni pozostawia dużo do życzenia. Nie powiem, trochę siły zyskałem przez ten okres czasu.- na początku ledwo dwa razy się podciągałem, teraz wycisnę 12 razya o 20 pompkach już w ogóle mogłem pomarzyć.Ale to i tak pozostawia dużo do życzenia jak i nabór masy...Mogę Ci podpowiedzieć co sam zamierzam robić i przy okazji poprosić resztę forumowiczów do oceny treningu.poniedziałeksuperserie x 3pompki klasyczne z siostrą na plecach (+25kg) kilka razy a jak nie daje rady proszę żeby zeszła i robię dwie normalnie przyciąganie hantli nachwytem 8 - 10 razysuperserie x 3pompki z nogami na podwyższeniu z szeroko rozstawionym dłońmi 8 - 10 razyprzyciąganie hantli chwytem młotkowym 8 - 10 razysupersierie x 3pompki na hantlach z nogami na podwyższeniu 8 - 10 razyprzyciąganie hantli podchwytem 8 - 10 razy- mostek 60s- mostki bokiem 6 x 3 serie- mostek bokiem i przyciąganie kolana 6 x 3 serie- mostek bokiem 30s x 3 serieobwód x 3- przyciąganie kolan do klatki w leżeniu na brzuchu 15 razy- spięcia brzucha 15 razy- unoszenie nóg w leżeniu 10 razyśrodasuperserie x 5 podciąganie nachwytem (z maksymalną ilością powtórzeń)pompki tricepsowe + 15kgsuperserie x 5podciąganie w podporze 6 - 8 (z maksymalną ilością powtórzeń)pompki tricepsowe na koniec brzuch jak w poniedziałekpiątek... i tu muszę sobie ułożyć barki i nogi
19dawid90, 2009-09-17 18:27:07 -
mam nadzieje że o to chodzi?
19dawid90, 2009-09-20 14:38:32 -
gdy miałem podobne problemy, rzucałem się na podłogę i... robiłem pompki, jedną serie na maxa w jak najkrótszym czasie;] to najprostsze drugie rozwiązanie to garść ziaren słonecznika. Ze słodyczami jak z papierosami, jesz i palisz bo masz chwilę wolnego i nie wiesz jak sobie zagospodarować czas.tak uważam ja
19dawid90, 2009-09-20 20:26:15 -
nie spiesz się tak z suplementacją. Grunt to dieta i odpowiedni trening a tutaj trochę dużo za dużo czasu na niego poświęcasz. Powinno być krótko i intensywnie. Jaki jest Twój staż treningowy?
19dawid90, 2009-10-02 21:39:01 -
... no i odpoczynek^^ to takie ważniejsze czynniki ;]
19dawid90, 2009-10-02 21:40:27 -
CYTAT(Czytacz @ Oct 2 2009, 22:15 PM) Hmm, a co ma piernik do wiatraka? z hormonu wzrostu nie zbudujesz miesni...znalazłbym Ci związek między piernikiem a wiatrakiem z tego co mi wiadomo to suplementacja dobrej diety nie zastąpi
19dawid90, 2009-10-02 22:27:03 -
jak według mnie, by dostarczyć 100g białka w pożywieniu to nie jest większy problem
19dawid90, 2009-10-05 17:08:29 -
spraw sobie worek i się na nim wyżyj
19dawid90, 2009-10-06 22:59:35
REKLAMA
TOP 5
REKLAMA
NAJNOWSZE

PIENIĄDZE
6 zawodów przyszłości - co się będzie opłacać?
Szukając swojej ścieżki zawodowej, warto wiedzieć, jak będzie kształtował się rynek pracy w przy...

PROMOCJE
Rosnące znaczenie zdrowia a nawyki żywieniowe Polaków. SuperMenu 2021
Jak ostatnie miesiące wpłynęły zdrowie, aktywność fizyczną i nawyki Polaków? Czy jest źle? Przegl...

PROMOCJE
Levi’s® — Buy Better, Wear Longer
19 kwietnia wystartowała nowa wiosenna kampania marki Levi’s® — „Buy Better, Wear Longer”, która ...

MĘSKIE SPRAWY
SuperLiga – zamach na futbol czy wizjonerstwo?
Mawia się, że piłka nożna to sport dla każdego, że nie ma tu barier wejścia, jak w przypadku teni...

PROMOCJE
OMEGA odlicza czas do Igrzysk Olimpijskich zegarkiem Seamaster Diver 300M Tokyo 2020.
Może nieco później niż planowano, ale Igrzyska Olimpijskie Tokio 2020 wreszcie nadchodzą! Od dziś...

DIETA
Białko po treningu - jak to działa?
Mięśnie są jak silnik: na wysokich obrotach spalają więcej. Dlatego po treningu trzeba uzupełnić ...
![Konserwatyści vs liberałowie – czy świat oszalał? [Felieton]](https://www.menshealth.pl/home_images/15191/270x124.jpg?v=1618838843)
MĘSKIE SPRAWY
Konserwatyści vs liberałowie – czy świat oszalał? [Felieton]
Rewolucyjna spirala powoli się nakręca i z całego rozumu życzę jej wszystkiego najgorszego.
![Herbata - mocne kości i dobra kondycja do późnych lat? [Shorty MH]](https://www.menshealth.pl/home_images/15189/270x124.jpg?v=1618654063)
DIETA
Herbata - mocne kości i dobra kondycja do późnych lat? [Shorty MH]
Odżywki, szejki, świeżo wyciskane soki, kawa – gdzie tu wcisnąć jeszcze herbatę? A jednak Polacy...
19dawid90, 2009-09-15 22:10:49