Men's Health poleca:
Profil psyho89
-
-
ogólem cwiczę 4 lata i tyleteż brzuch ale to były 4 długie lata zdobywanai wiedzy na temat treninguPS : Niecierpliwy jestem - mam nadzieję, że dacie nam trochę czasu na przygotowania do konkursu
psyho89, 2009-10-06 23:46:23 -
CYTAT(SoltyS @ Oct 6 2009, 22:00 PM) mi się wydaje,że takie nerwowe nastawienie po treningu ma swój zalążek w psychice. Coś mu albo nie wychodzi albo wystarczająco ciężko nie ćwiczy.SoltyS mądrze prawi - czekamy na odpowiedz kolegi
psyho89, 2009-10-06 23:58:35 -
Jeśli Cię dobrze zrozumialem to chyba ćwiczysz bardziej na siłę niz rzeźbę a o nią Ci chodzi? Zrezygnuj z marchewki na wieczor a zastap koktailem proteinowym i po sniadaniu zjedz nastepny posilek maks 3 h pozniej. Jeśli chcesz czystą masę mięśniową to nie przesadzaj z węglowodanami pod wieczór i jedz sporo nabiału. Ponadto zacznij robic zamiast parunastu serii ( o ile dobrze Cie skumalem) 4, 5 solidnych, powoli z wiekszym obciążeniem - problem ze Ci go brakuje więc moze rozejrzyj sie za inną silownią?Oczywiście mozesz cwiczyc tym co masz i osiągnąc brdzo zadowalajace rezultaty, musisz zacząć ćwiczyc i uzywac ciezaru ciała ( pompki, pompki szwedzkie, przysiady, wykroki - nie zaniedbuj nóg kolego ) a ćwiczenia wyizolowane robić z wiekszą ilością powtórzen ( gwarantuję Ci ostre napompowanie i zarysowanie miesni)W dni nietreningowe polecam bieganiePS : Jeśli chcesz wyrobić mięśnie brzucha to wszelkie ich spięcia są raczej nieuniknione. Cwicz go ciężko i solidnie ale krótko - ok 10 minut ostrej sieki.
psyho89, 2009-10-07 00:07:06 -
" O ile pamiętam, to tam jest rysunek jak powinno wyglądać to ćwiczenie. Ustawiasz się tak ja do pompki, ciało w linii prostej, tyle że nie opierasz się na dłoniach tylko na równolegle ułożonych do siebie przedramionach skierowanych przed siebie. Dłonie najlepiej zacisnąć w pięści, lepiej się ćwiczy. " Cytat kolegi - mam nadzieję że pomoże bo osobiscie nie wykonujętego cwiczenia
psyho89, 2009-10-07 00:10:46 -
" Ja bym wolał azjatkę " - hahaha, uśmiałem się
psyho89, 2009-10-07 00:15:29 -
CYTAT(timbo @ Oct 6 2009, 19:42 PM) moze jestem w posiadaniu perły, a szukam dziury w całym?O tak, to możliwe. Wystrzegaj się tego bo jak mawiał mój dobry przyjaciel - wątpliwości rodzą wątpliwości...
psyho89, 2009-10-07 00:17:40 -
CYTAT(saber @ Oct 6 2009, 23:07 PM) Jak się ustawić to ja wiem, chodzi mi oto w której pozycji mam wytrzymać określony czas, czy jak robię pompkę i jestem na dole, czy jak jestem w pozycji na rysunku, czyli ciało w prostej linii.No! Panie Adminie widzi Pan? Kolega ma problem, prosimy o pomoc
psyho89, 2009-10-07 00:19:08 -
Przyznam, że nie czytałem wszystkich wypowiedzi ale powiem tak :Ćwicz brzuch krótko ale ostro i dokładnie ( ok 10, 15 min ostrej sieki )Nie ćwicz go codziennie ( 4, 5 razy w tyg starczy, może i mieśnie sa szybkoregenerujące się ale odpoczywać muszą każde)Zadbaj zarówno o górną jak i dolną część i broń boże nie zapominaj o skosach ( wielu zapomina a to dzięki nim w głownej mierze nasz brzuch wzbudza prawdziwy respekt)Przykłady ćwiczeń znajdziesz na stroniePS : aeroby i dieta są nawet bardziej wazne niz samo cwiczenie brzuchaaaaaa - juz tu pisalem
psyho89, 2009-10-07 00:26:58 -
Ja myślę ze spróbuj albo zaczynać od dużych ciezarow i co serie zmniejszaj je ale zwiekszaj powtorzenia albo odwrotnie, zacznij od dosc solidnego i co serie dokladaj po pare kg i...gorące polecam robić serie łączone bez odpoczynku - pociśniesz klate jak trzeba. Zrób przykladowo standardowe wyciskanie w serii lączonej z rozpietkami i spieciami na wyciągach - boli? to dobrze. I urosnie.
psyho89, 2009-10-07 00:34:39
REKLAMA
TOP 5
REKLAMA
NAJNOWSZE
FITNESS
Superserie na biceps i triceps [Rozgrzewka + trening]
Zbudowanie bicepsów, o jakich marzysz, może trwać dłużej, niż myślisz. Szczególnie wtedy, gdy pró...
![Jazda na nartorolkach [Kardio inaczej]](https://www.menshealth.pl/home_images/14976/270x124.jpg?v=1611160783)
FITNESS
Jazda na nartorolkach [Kardio inaczej]
Nartorolki to bezśniegowa wersja biegania na nartach. Oto odpowiedzi na pytania, których, być mo...

PROMOCJE
Hoover 4w1 Oczyszczacz H-PURIFIER 700 pochłania nawet 99,97% zanieczyszczeń
Hoover 4w1 Oczyszczacz H-PURIFIER 700 to niezwykle innowacyjny oczyszczacz i nawilżacz powietrza ...

DIETA
Kofeina, synferyna, EGCG i kapsaicyna – spalacze tłuszczu pod lupą
Suplementów. mających pomóc Ci spalać tkankę tłuszczową, jest tyle, że uginają się pod nimi półki...
FITNESS
Swing amerykański [Progresja + technika wykonania]
Amerykanie stworzyli i ulepszyli wiele bardzo przydatnych dla ludzkości wynalazków. Naszym ulubio...
![Martwy ciąg [Błędy techniczne]](https://www.menshealth.pl/home_images/14972/270x124.jpg?v=1610965956)
FITNESS
Martwy ciąg [Błędy techniczne]
Z martwym ciągiem jest jak z seksem – tutaj naprawdę pierwsze skrzypce gra technika. Naucz się wi...
![Przysiad ze sztangą [Błędy techniczne]](https://www.menshealth.pl/home_images/14971/270x124.jpg?v=1610965367)
FITNESS
Przysiad ze sztangą [Błędy techniczne]
Przed Wami król siłowni – przysiad. Zbyt często jednak okazuje się, że król jest nagi, że odarto ...

PROMOCJE
Lodówka z komorą próżniową – ciesz się do 8 razy dłużej świeżością swojej żywności
Firma Haier będąca od 12 lat numerem jeden na świecie w branży AGD, znana jest z unikalnych i in...
psyho89, 2009-10-06 22:07:24