Men's Health poleca:
Profil damn
-
-
Jak by ktoś potrzebował rady w kontaktach z kobietami, proszę bardzo :
damn, 2010-04-25 16:06:31 -
Ostatnio dosyć często słucham 3 Doors Down, oraz 30 Seconds to Mars.Oprócz tego polecam muzykę Hansa Zimmera - świetne ścieżki dźwiękowe do filmów takich jak m.in. Gladiator, Black Hawk Down czy Pearl Harbor. Jeżeli interesujecie się też muzyką elektroniczną to polecam audycje State of Trance Armina Van Buurena. Pozdrawiam
damn, 2010-04-25 16:25:32 -
@up : hehe reklama MEGA !! Jak już jesteśmy przy piwie to polecam tą oraz oczywiście inne reklamy Bud Light. Są rewelacyjne
damn, 2010-04-28 20:30:16 -
@KeMoT1977 : Gratuluję świetnego wyniku Totalna metamorfoza z tego co widać na zdjęciachP.S. Czasami zastanawiam się co jest trudniejsze : -Nabrać ok. 10 kg w miarę beztłuszczowej masy mięśniowej będąc ektomorfikiem, czy stracić tyle samo masy tłuszczowej będąc endomorfikiem ?Peace
damn, 2010-05-02 11:22:16 -
Polecam !Co do Base Jumpingu - chciałbym kiedyś tego spróbować bo podejrzewam, że emocje niesamowite ale raczej nigdy mi się to nie uda.
damn, 2010-05-02 15:58:11 -
@ElBartel :To jest właśnie base jumping a dokładnie "Wingsuit Base Jumping".Różni się od zwykłego tym, że skoczek ma na sobie specjalny strój który zwiększa powierzchnię nośną i zmniejsza prędkość opadania.
damn, 2010-05-02 22:41:51 -
Czytałem ostatnio na innym forum o pewnej ciekawej rzeczy mianowicie o posiłku na noc składającym się z węglowodanów :CYTATPrzed snem powinniśmy mieć wysoki poziom serotoniny, który wywołuje w nas uczucie snu i odpręża nas zarówno fizycznie jak i psychicznie. Kiedy spożywamy posiłek bardzo bogaty w węglowodany od razu pojawia się tak zwany "leń kimacz". W momencie stajemy się zmęczeni bardzo senni chce nam się spać i na nic innego nie mamy ochoty to właśnie wynik wysokiego poziomu serotoniny. Następuje zwiększenie poziomu tryptofanu aminokwasu, który w momencie dotarcia do mózgu zmienia się w serotoninę.Jak wiadomo i tutaj na forum i ogólnie w sporcie istnieje taka teza, że węglowodany spożywane w godzinach nocnych są czymś złym i nieodpowiednim, ponieważ spożywając je przyczyniamy się do wzrostu tkanki tłuszczowej. Co za tym idzie według tej teorii posiłek ostatni powinien być wyłącznie białkowy ponieważ białko ochroni nas przed katabolizmem nocnym. Jednak białko jest ubogie w tryptofan więc nie powinno stanowić naszego ostatniego posiłku wciągu dnia. Aminokwasy białkowe utrudniają transport tryptofanu do mózgu zaś węglowodany są transporterem tryptofanu!Dzięki węglowodanom w nocy i co za tym idzie wysokim poziomem serotoniny możemy liczyć na lepszy sen lepszą regeneracje i mniejsze problemy z usypianiem.Posiłki białkowe przed snem obciążają wątrobę i zaburzają jej pracę. Wątroba w nocy powinna ODPOCZYWAĆ i gromadzić glikogen. Wątroba w godzinach nocnych gromadzi glikogen w godzinach rannych go wyrzuca do krwiobiegu. Więc jedząc białko na noc przeszkadzamy wątrobie w wypoczynku ponieważ musi ona przerabiać białko stąd też mogą się pojawiać problemy ze snem.Jeżeli ostatni posiłek wciągu dnia jest węglowodanowy o niskim IG to wspomagamy wzrost poziomu serotoniny wątroba powoli trawi węgle a my spokojnie odpoczywamy. Śniadanie składać się powinno tylko i wyłącznie z białka! Tak jak wspomniałem wcześniej wątroba rano wyrzuca glikogen więc jedząc rano węglowodany zaburzamy ten proces.Metoda jedzenia węglowodanów na noc może być nazwana metodą nie wtrącania się. Dajemy organizmowi pracować jak powinien na danej płaszczyźnie i nie wtrącamy się w jego procesy.Według mnie dosyć ciekawe, odmienne podejście do tematu posiłku przed snem.Pozdrawiam
damn, 2010-05-02 23:37:13 -
CYTATtrzeba korzystac z sytuacji, jesli dziewczyna Ci sie podoba i widzisz,ze i ciebe zauwazyla,to musisz do niej zagadac.Nie mozna marnowac takich okazji!No właśnie to jest niby takie banalne, ale często nie korzystamy z takich sytuacji. Hustla miał szczęście, że nie skończyło się na spojrzeniach
damn, 2010-05-03 14:17:06 -
A myślałem, że tylko u mnie coś jest nie tak. W sumie to wyszło na dobre bo nieczynność forum zmotywowała mnie do powtórzenia materiału na maturę Pozdro
damn, 2010-05-05 19:09:46
REKLAMA
TOP 5
REKLAMA
NAJNOWSZE
![Jak awokado zawładnęło światem? [Krótka historia]](https://www.menshealth.pl/home_images/15055/270x124.jpg?v=1614240972)
DIETA
Jak awokado zawładnęło światem? [Krótka historia]
Im młodsza branża, tym łatwiej o szybką karierę. Awokado wykorzystało swój czas wyśmienicie i moż...

ZDROWIE
Fitness propaganda – jak nie dać się nabrać?
Czy żeby być zdrowym, naprawdę trzeba robić makaron z cukinii? Zastanawiamy się, jak żyć w świeci...

DIETA
Przepis na detoksykującą surówkę
Kilka piwek wypitych na grillu z kumplami nie musi zostawiać śladów na Twojej wątrobie. Pomiędzy ...

DIETA
Uwodzenie w kuchni – przepis na kuszące danie w 20 minut
Która kobieta oprze się facetowi, który potrafi wyczarować takie danie? Nie musisz jej mówić, ż...

PROMOCJE
Candy RapidO – nowy wymiar prania i suszenia
Candy RapidO ROW4964DXH\1-S to wszechstronna i niezawodna pralko-suszarka z 10-letnią gwarancją n...

PROMOCJE
Trzeci wymiar w kuchni – lodówka 3D Haier
Trzydrzwiowa lodówka Haier A3FE742CGBJ to innowacyjne urządzenie łączące klasyczną stylistykę z n...

PROMOCJE
Wiosenno-letnia kolekcja Heritage 2021 od Wranglera
Każdy rozpruty szew, zadrapanie, rozdarcie i zagniecenie na dżinsach mają swoją historię. To hist...
FITNESS
Trening pleców [Rozgrzewka + test formy]
Szerokie plecy. W treningu przydają się nawet bardziej niż w polityce. Przed Tobą trening, dzięki...
damn, 2010-04-25 15:03:31