REKLAMA

Profil przemor2468

  • avatar
    zgłoś
    Ile białka można przyswoić w jednym posiłku
    \'Misiou\' napisał(-a):to zależy jak duży wycisk sobie dajesz na siłowni. Mocno porozrywane mięśnie potrzebują więcej białka na regenerację...2g/kg to już całkiem sporo. Jeśli jesteś początkujący, wystarczyc powinno nawet 1,5g/kg.Ale to tylko moje zdanie a ja nie jestem żadnym specjalistą w tej dziedzinieStaż mam 2 lata obecnie jestem na redukcji i potrzebuje taką ilość by utrzymać definicje mięśniową na tym samym poziomie a spalić sam tłuszcz...
    przemor2468, 2010-04-22 12:05:38
  • avatar
    zgłoś
    Ile białka można przyswoić w jednym posiłku
    \'Borys\' napisał(-a):Wg mnie 1.5g/kg w zupełności wystarcza, dawki 2 i więcej to standardowo na redukcji, no chyba że dieta masowa i do sporej ilości węgli trzeba proporcjonalnie sporo białka, ale to raczej u ektomorfików bardziej. Sukces tkwi nie tyle w ilości samego białka co odpowiedniej proporcji z węglami. Oczywiscie pomijam bardziej ekstremalne dyscypliny czy treningi siłowo-szybkościowe.A jaka jest najodpowiedniejsza proporcja białek i węgli podczas redukcji kolego???
    przemor2468, 2010-04-22 12:44:14
  • avatar
    zgłoś
    Ile białka można przyswoić w jednym posiłku
    \'Borys\' napisał(-a):W markecie traktują jajo jako 100g osi dobrze napisał... Swoją drogą polecam namierzyć właściciela fermy i od niego kupować, raz że świeże dwa że często na własnych mieszankach no i kury nie są takie podstresowane, od razu widać różnicę.Ja tam zawsze biorę od babci hehe
    przemor2468, 2010-04-22 22:37:23
  • avatar
    zgłoś
    Dobry wybór, czyli jedz z głową
    Szybki przepis na sos czosnkowy :łyżka joghurtu naturalnegołyżka majonezuprzyprawa tzatzik Wszystkie składniki mieszamy odstawiamy do lodówki na 30 minut żeby sos się przeżarł i gotowe ( Jak ktoś lubi pikantny to można dodać papryki ja zawsze dodaje pewnej tureckiej papryki nie pamiętam nazwy) niektórzy dodają również świeżego ogórka.
    przemor2468, 2010-04-25 12:13:47
  • avatar
    zgłoś
    Dobry wybór, czyli jedz z głową
    CYTAT(Brylant @ 25-04-2010, 13:01) majonez? tzatzyki? a gdzie tu czosnek??lepiej kupić najlepszy sos czosnkowy na świecie firmy Kuhne, kosztuje ok 4zł ale do krewetek, pizzy itp jest boooooooski!zresztą z tej firmy użuwam także vinegret tez najdebestniejszy na rynku i wart. odżywcze superhttp://www.kuehne.pl/pl/products/30/show/Najpierw spróbuj później wymyślaj kolego w przyprawa tzatzik zawiera głownie CZOSNEK!!! poza tym zawsze możesz sobie wycisnąć ząbek czosnku jak ci mało
    przemor2468, 2010-04-28 13:59:19
  • avatar
    zgłoś
    Nowy trening w oparciu o artykuł MH
    CYTAT(Bender @ 28-04-2010, 10:53) Nie przypomina wam troszkę treningu Arnolda, o którym nie dawno rozmawialiśmy?Nawet bardzo przypomina
    przemor2468, 2010-04-28 20:00:30
  • avatar
    zgłoś
    Dobry wybór, czyli jedz z głową
    CYTAT(Brylant @ 28-04-2010, 16:31) Jadłem tzatzyki nie raz i jest ostre ,ale czosnku tam nie czuć, zresztą napisałeś to tak (dużymi literami oznaczającymi krzyk w internecie i użyłeś 3 wykrzykników), jak byś nie wiem co chciał udowodnic...A jak mam kupowac kilka prod :majonez ,tzatzyki, jogurt i tracić czas to wole kupić zaje_bisty sos który napisałem wcześniej!I nie wiem co niby "wymyślam"...?!"kolego"Ok ja cię przecież do niczego nie zmuszam tylko proponuję szybki przepis, a patrząć na pojemność tego gotowego sosu ( co do którego bym się spierał czy producend dodaje naturalny czosnek czy sproszkowany lub ma inne "tajemnice produkcyjne" o których nic nie mogę powiedzieć...) 250ml za 4zł czyli za 1l wychodzi 16zł natomiast joghurt 500ml nat 2zł majonez 400ml 5zł tzatzik 2zł czosnek1zł wychodzi 10zł za 900ml czyli nieco taniej. A skoro ten sos jest dla was sztuczny ze względu na sproszkowany czosnek to mam jeszcze jeden przepis wg którego przyżądzała sos żona Araba u którego pracowałem:serek homogenizowany( np z lidla Pilos )łyżka oleju ( ona dawała ryżowy, oliwa z oliwek też może być jednak zmienia nieco smak )wyciskała do tego pół cytryny, szczyptę cukru, szczyptę soli do smakuwygniatała 4 ząbki czosnkudodawała świerzy koperek posiekanypaprykę w płatkach ostrą chilli ( jak pytałem ją o nazwę to odpowiedziała "Harissa on the Fly "ale to raczej żartobliwe było, jeśli ktoś nie lubi bardzo ostrego to czosnek sam w sobie jest ostry i wystarczy.kolejno wkładała go do lodówki żeby wszystkie składniki się "przegryzły" podawała go do ryb i mięs które były świetnie przyżądzone co nie dziwi mnie w kuchni arabskiej jeśli ktoś próbował wie co mam na myśli:) a sosik naprawdę petarda w smaku
    przemor2468, 2010-04-28 20:47:24
  • avatar
    zgłoś
    Co masz dziś na sobie
    [attachment=316:Zdj__cie0151.jpg]To może i ja się pochwale co mam dziś na sobie, jedynie spodnie są nie co za szerokie ponieważ po redukcji na mnie wiszą a jeszcze w grudniu były ciasne:)
    przemor2468, 2010-04-29 15:04:06
  • avatar
    zgłoś
    Co masz dziś na sobie
    \'Misiou\' napisał(-a):moim zdaniem te spodnie to całkiem normalne są.ok są normalne ale je nosze to wiem, że są za luźne wystarczy zwrócić uwagę jak się układają na nodze i jak są pomarszczone
    przemor2468, 2010-04-29 15:22:11
  • avatar
    zgłoś
    Nowy trening w oparciu o artykuł MH
    CYTAT(Adam @ 29-04-2010, 7:12) Co do tego treningu NASA - u zaawansowanych ćwiczących może się nie sprawdzić, założę się że jego wyniki testowano na osobach które na codzień nie trenują. Co do jedzenia w trakcie treningu - bez sensu, krew ma być w mięśniach a nie odpływać w okolice układu trawiennego.Ja myślę że może się sprawdzić ponieważ ten trening nie opiera się na ćwiczeniach jakie są tam przedstawione, ponieważ to tylko przykład. Natomiast ważny jest sposób w jaki powinno się podchodzić do treningu czyli:poniedziałek- 4serie 5 pow. 90s przerwy (max obciążenie)środa 2 serie 15 pow. 30s przerwy ( min obciążenie)piątek 3 serie 10 pow. 60s przerwy( pośrednie obciążenie)A odpowiednie ćwiczenia już samemu można sobie dostosować
    przemor2468, 2010-04-29 16:00:16
1 2 3 ... 65
STRONA 2 z 65
REKLAMA