REKLAMA

Forum - Dieta

Dyskusja do tematu: Stek z grilla: niebo w gębie

Oto przed Tobą arcydzieło kulinarnej prostoty i smaku - grillowany stek z polędwicy wołowej. Poznaj przepis!

Przejdź do artykułu
  • avatar zgłoś
    przez ~mh,
    2012-06-13 16:51:18

    Oto przed Tobą arcydzieło kulinarnej prostoty i smaku - grillowany stek z polędwicy wołowej. Razem ze Škodą i szefem kuchni restauracji Quick Steak & Music pokazujemy, jak w 5 prostych krokach osiągnąć mistrzostwo w przyrządzaniu tego kultowego dania.

  • avatar zgłoś
    przez ~LilPeneros,
    2012-06-14 18:45:05

    Dobry artykuł - sam muszę spróbować, tym bardziej, że 250 g stek z polędwicy wołowej może zawierać nawet do 53,25 g białka, a to sporo więcej białka niż w dwóch 100 g kostkach z mintaja (17 g białka w 100 g, 34g w 200 g).Muszę wypróbować ten przepis.Swoją drogą - próbował już ktoś z was wykonać ten przepis ?

  • avatar zgłoś
    przez ~bartek2,
    2012-06-14 19:07:52

    Lil jesteś mało dokładny. On może zawierać nawet 53,2514981g białka... Ehh

  • avatar zgłoś
    przez ~alek,
    2012-06-14 20:13:15

    \'LilPeneros\' napisał(-a):Dobry artykuł - sam muszę spróbować, tym bardziej, że 250 g stek z polędwicy wołowej może zawierać nawet do 53,25 g białka, a to sporo więcej białka niż w dwóch 100 g kostkach z mintaja (17 g białka w 100 g, 34g w 200 g).Muszę wypróbować ten przepis.Swoją drogą - próbował już ktoś z was wykonać ten przepis ? Porównujesz mięso wołowe do ryby? Inna przyswajalność, kaloryczność i wiele innych rzeczy. A co najważniejsze to chyba cena Ps: Surowe mięso wołowe powinniśmy przyrządzać na desce czerwonej. Takie gastronomiczne zboczenie

  • ODPOWIEDZ +
REKLAMA