REKLAMA

Ziarna: które warto jeść?

Kasze pomagają w odchudzaniu, pod warunkiem że jesz je bez sosów. Co więcej, pęcznieją w żołądku i sycą przez długi czas.

quinoa fot. Shutterstock
fot. Shutterstock
Dodaj sobie natychmiastowej dawki energii i białka.

Owocowo-orzechowe śniadanie (12 porcji)

  • rodzynki i pokrojone, suszone śliwki (80 g każdych)
  • płatki owsiane, 240 g
  • wiórki kokosowe, pokrojone migdały i orzechy włoskie (80 g każdych)
  • cynamon, 3 łyżeczki
  • syrop klonowy, 80 ml
  • starta skórka z cytryny i pomarańczy
  • masło orzechowe, 80 g
  • olej kokosowy, 75 g
  • banany, 180 g
  • dynia, sezam i słonecznik (50 g każdego) 

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Namocz śliwki i rodzynki w ciepłej wodzie. Odcedź. Wymieszaj owies, orzechy, migdały i cynamon.

Krok 2

Połącz 60 ml syropu klonowego ze skórkami, masłem orzechowym, olejem kokosowym, bananami, rodzynkami, śliwkami, dynią, sezamem i słonecznikiem. 

Krok 3

Przełóż wszystko na blachę i piecz przez 35 minut. Następnie wyjmij, skrop resztą syropu klonowego i włóż do piekarnika jeszcze na 5 minut. 

MH 06/2016

REKLAMA
 

1 ... 2 3 4
STRONA 4 z 4

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA