REKLAMA

Ziarna: które warto jeść?

Kasze pomagają w odchudzaniu, pod warunkiem że jesz je bez sosów. Co więcej, pęcznieją w żołądku i sycą przez długi czas.

quinoa fot. Shutterstock
fot. Shutterstock
3. Zdrowe miski

REKLAMA

Przed gotowaniem ziaren sprawdź przepis na opakowaniu. Chodzi o ilość wody, bo ziarna mocno ją wchłaniają. Ilość wody zależy również od tego, jak chcesz ugotować kaszę: na kremowo czy al dente. Granolę natomiast możesz piec w piekarniku. Wysyp ją na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, i włóż do piekarnika. Piecz, aż uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Wyjmij i ostudź.

  

1 ... 2 3 4
STRONA 3 z 4

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA