REKLAMA

Ziarna: które warto jeść?

Kasze pomagają w odchudzaniu, pod warunkiem że jesz je bez sosów. Co więcej, pęcznieją w żołądku i sycą przez długi czas.

quinoa fot. Shutterstock
2. Ziarno prawdy

Kasze gotuj w wysokim i wąskim garnku. Z płytkiej patelni czy rondla szybko wyparuje woda, co uniemożliwi uzyskanie gładkiej konsystencji. Ciemniejsze ziarna mogą wymagać dłuższego gotowania. Dobrym pomysłem jest też gotowanie czerwonej kaszy quinoa z białą - mieszając drewnianą łyżką, która rozetrze powstające grudki. Pamiętaj, że granolę, zwłaszcza tę wymieszaną z orzechami, trzeba przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku – tym sposobem będzie jadalna przez dwa miesiące. Orzechy źle przechowywane szybko się psują i pleśnieją.

REKLAMA
  

1 2 3 ... 4
STRONA 2 z 4

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA