[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ

Wino australijskie - przegląd najlepszych butelek

Witamy na antypodach! Oto limitowana selekcja win australijskich, które zostały specjalnie wybrane przez sommelierów Centrum Wina, by oddać osiągnięcia australijskiego winiarstwa oraz różnorodność regionalną trunków z tego kraju. Limitowane edycje, ale nielimitowane doznania.

wino, czerwone wino

Treasures Coonawarra

Cabernet

Treasures symbolizuje styl życia, w którym marzenia się spełniają, a pasja jest najważniejsza. Winogrona, aby utrzymały świeży, dostojny aromat owoców, zbierane są podczas chłodnych nocy. Dlatego bukiet charakteryzuje intensywny, zimny klimat owocu czarnej porzeczki, połączony z ostrzejszym posmakiem dębu.

Wolf Blass

Yellow Label Shiraz 2010

Grillowanie to ulubiony sposób spędzania wolnego czasu w Australii. Na stołach króluje wówczas, wśród steków z kangura czy szaszłyków z krokodyla, typowy dla tego kontynentu Shiraz. Czas pomyśleć o BBQ w polskim wydaniu!

REKLAMA

Grosset Gaia

2008

Gaia to nazwa wina i miejsca, z którego pochodzą winogrona do jego produkcji – najwyżej położonej winnicy w Clare Valley. To region winiarski, znajdujący się na północ od Adelajdy, nazywany przez Aborygenów „Krainą czerwonych kangurów”.

30 Mile

Sauvignon Blanc 2010

Proste, świeże, aromatyczne wino, gotowe do picia. Przywodzi na myśl słoneczne, leniwe popołudnia spędzone z kieliszkiem orzeźwiającego trunku w ręku przy stole zastawionym grillowanymi owocami morza.

Grosset Off -Dry

Riesling 2010

To australijski Riesling – delikatna słodycz z odświeżającą kwasowością. Jego producenci z Clare Valley (południowa Australia) byli pionierami rewolucji w branży – jako pierwsi wprowadzili zakrętki na butelki zamiast tradycyjnych korków.

Josef Chromy

SGR Delikat

Riesling 2008 SGR, czyli Sixty Grams Residual (60 gramów na litr cukru resztkowego), oznacza, że mamy do czynienia z bardzo przyzwoitym Rieslingiem o dużej słodyczy, ale jednocześnie wysokiej kwasowości – razem idealnie zrównoważonych, co daje wyśmienite wino z delikatną słodyczą niczym niemieckie Spätlese.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij