Treasures Coonawarra
Cabernet
Treasures symbolizuje styl życia, w którym marzenia się spełniają, a pasja jest najważniejsza. Winogrona, aby utrzymały świeży, dostojny aromat owoców, zbierane są podczas chłodnych nocy. Dlatego bukiet charakteryzuje intensywny, zimny klimat owocu czarnej porzeczki, połączony z ostrzejszym posmakiem dębu.
Wolf Blass
Yellow Label Shiraz 2010
Grillowanie to ulubiony sposób spędzania wolnego czasu w Australii. Na stołach króluje wówczas, wśród steków z kangura czy szaszłyków z krokodyla, typowy dla tego kontynentu Shiraz. Czas pomyśleć o BBQ w polskim wydaniu!
Grosset Gaia
2008
Gaia to nazwa wina i miejsca, z którego pochodzą winogrona do jego produkcji – najwyżej położonej winnicy w Clare Valley. To region winiarski, znajdujący się na północ od Adelajdy, nazywany przez Aborygenów „Krainą czerwonych kangurów”.
30 Mile
Sauvignon Blanc 2010
Proste, świeże, aromatyczne wino, gotowe do picia. Przywodzi na myśl słoneczne, leniwe popołudnia spędzone z kieliszkiem orzeźwiającego trunku w ręku przy stole zastawionym grillowanymi owocami morza.
Grosset Off -Dry
Riesling 2010
To australijski Riesling – delikatna słodycz z odświeżającą kwasowością. Jego producenci z Clare Valley (południowa Australia) byli pionierami rewolucji w branży – jako pierwsi wprowadzili zakrętki na butelki zamiast tradycyjnych korków.
Josef Chromy
SGR Delikat
Riesling 2008 SGR, czyli Sixty Grams Residual (60 gramów na litr cukru resztkowego), oznacza, że mamy do czynienia z bardzo przyzwoitym Rieslingiem o dużej słodyczy, ale jednocześnie wysokiej kwasowości – razem idealnie zrównoważonych, co daje wyśmienite wino z delikatną słodyczą niczym niemieckie Spätlese.