Smak i zdrowie
Te dipy to nie tylko aromatyczny dodatek do potraw, ale także zastrzyk zdrowia.
Sos z bazylii i estragonu
Zabija zarazki
- duży pęczek bazylii
- duży pęczek estragonu
- łyżeczka masła
- łyżeczka miodu
- wyciśnięty sok z limonki i pomarańczy (plus starta skórka). Zblenduj.
Antyoksydanty w pesto z zielonej pietruszki
- duży pęczek zielonej pietruszki
- 3 ząbki zmiażdżonego i podpieczonego czosnku
- garść włoskich orzechów
- oliwa z oliwek
- czarny pieprz
- Wszystko zblenduj.
Miętowy dressing
Na trawienie
- duży pęczek mięty
- wyciśnięta cytryna
- 1 ząbek czosnku
- ½,chili bez nasion
- oliwa z oliwek (tyle, ile wymaga konsystencja)
MH 06/2015