Tost na budowanie masy [Fit przepisy]

Ta wysokobiałkowa kanapka to paliwo dla mięśni, które zawsze masz pod ręką.

tosty, kanapki, przepisy Men's Health

Składniki:

  • Befsztyk z polędwicy
  • Pieczarka portobello
  • Ser stilton, 1 łyżka
  • Półbagietka
  • Majonez, 1 łyżeczka
  • Rukola, garść
  • Ser provolone, 1 łyżka
  • Cebulowy chutney,1 łyżka
  • Marynowane chili,1 łyżeczka

Makroskładniki:

  • Kcal 1100
  • Białko 70 g
  • Węgle 50 g
  • Tłuszcz 50 g

Przygotowanie:

1. Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy. Odkrój tłuszcz z polędwicy i przypraw mięso. Najpierw przesmaż po 20 sekund z każdej strony, a później zostaw na patelni do zaróżowienia. Przełóż na deskę.       

REKLAMA

2. Pokrój pieczarkę w plastry – jest bogata w potas, który wspomaga funkcjonowanie mięśni. Wrzuć ją na patelnię z sokami z mięsa i smaż około 3 minut. Dodaj starty stilton i zdejmij z ognia.

3. Przekrój bagietkę na pół i podpiecz na złoty kolor. Posmaruj w środku majonezem, ułóż na nim rukolę, a na zieleninę połóż plastry mięsa. Na koniec dołóż miks pieczarki ze stiltonem, provolone, chutneya i chili.

Zobacz również:
Wyciskanie sztangi nad głowę to ćwiczenie, które bardzo wielu z nas po prostu kaleczy. Choć wydaje się banalnie proste, często nie jesteśmy w stanie wykonać go poprawnie. Zobacz, jak się do tego zabrać. 
ZOBACZ WIĘCEJ
REKLAMA