Miks na masę
Składniki (5 porcji):
- mleko migdałowe, 1,25 l
- masło orzechowe lub migdałowe, 25 g
- banan, 2½
- borówki, 100 g
- płatki owsiane, 75 g
- maca w proszku, 50 g
- białko w proszku, 5 miarek
Wykonanie
Krok 1
Interesuje nas wyłącznie idealna konsystencja. Na początek wlej składniki płynne. Teraz dorzuć te stałe. Zblenduj. Na sam koniec załaduj proch. Dzięki temu trikowi białko rozpuści się w pełni i nie stworzy grudek z cząsteczkami składników. Nie znamy nikogo, kto lubi grudki.
Krok 2
Blender ustaw na najwyższe obroty. Miksuj wszystko do uzyskania gładkiej, kremowej cieczy. Tankuj od razu albo schowaj w lodówce na później (byle nie później niż 48 godzin).
Potraktuj nasz przepis jako bazę wyjściową do potreningowego dostawcy kalorii. Zmieniaj dodatki wedle uznania, ale za każdym razem staraj się dostarczyć zarówno węglowodanów prostych, jak i złożonych. Rośnij zdrów!
Jedna porcja:
- 312 kcal
- 30 g białko
- 33 g węgle
- 7 g
- czas: 2 minuty