[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.5

Tajskie curry z rybą: przepis Tomka Woźniaka

Kuchnia azjatycka wciąż jest dla nas, Europejczyków, pełna tajemnic, ale przygotowanie większości z tych aromatycznych potraw wcale nie jest trudne. Przykładem może być to ekspresowe curry z rybą, które z łatwością przyrządzisz w mniej niż pół godziny.

Ekspresowe zielone curry tajskie z rybą (fot. Marcin Klaban)
Słowa "curry" w krajach Zachodu najczęściej używa się na określenie mieszanki przypraw. Ale nazwą tą opisuje się również ostre potrawy na bazie gęstego sosu pochodzące z południowej Azji, przede wszystkim Indii. W tej odsłonie kulinarnej szkoły pokażę jak przygotować bardzo proste i szybkie curry tajskie, które idealnie nadaje się na nadchodzące coraz cieplejsze dni.

Tego potrzebujesz:

• kawałek świeżego imbiru (wielkości kciuka)
• pęczek kolendry
• 1 zielone chilli
• 1 łodyga trawy cytrynowej (lub 1 łyżeczka marynowanej),
• 2 ząbki czosnku
• sok z 2 limonek
• 4 łyżki oliwy,
• 300 g oczyszczonych filetów dorsza lub pstrąga (bez skóry)
• 1 szklanka ryżu jaśminowego (ok. 250 g)

REKLAMA

Krok 1. Przygotuj wszystkie podane składniki - zerknij na koniec tego tekstu, aby sprawdzić, czym możesz zastąpić niektóre z nich.
Krok 2. Obierz imbir i posiekaj go na cieniutkie plasterki.

 

fot. Marcin Klaban

 

Krok 3. Zmiksuj kolendrę, chilli, imbir, trawę cytrynową oraz czosnek na jednolitą papkę przy użyciu ręcznego blendera lub miksera.
Krok 4. Dodaj sok z limonek i ponownie zmiksuj całość.

 

fot. Marcin Klaban

 

STRONA 1 z 2

Komentarze

 (5)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij