[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

REKLAMA

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.0

Szaszłyki z kurczaka: ekspresowe białko [posiłek do pracy]

Potrzebujesz tylko 10 minut w firmowej kuchni, by przygotować szaszłyk, który aż iskrzyć będzie się od wysokiej jakości białka. Do dzieła.

szaszłyk fot. Shutterstock

Składniki:

  • piersi z kurczaka (podsmażone w domu)
  • czosnek, 1 ząbek
  • papryczka chili
  • masło orzechowe, 1 łyżka
  • sos sojowy, 1 łyżeczka
  • sok z połowy cytryny

Dane:

  • Czas: 10 minut
  • 25 g protein
  • 259 kcal
  • 3,9 g tłuszczu nasyconego

0-1 min

Przynieś do pracy pierś z kurczaka, którą wcześniej zgrillowałeś w domu (upiekłeś, usmażyłeś, jak wolisz). Pokrój ją na dość grube kawałki, które potem ponadziewasz na drewniane patyczki.

1-3 min

Posiekaj (najdrobniej jak potrafisz) czosnek oraz papryczkę chili i wrzuć je do kubka. Dorzuć masło orzechowe, sos sojowy i sok z cytryny, a potem wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.

3-10 min

Obtocz kawałki kurczaka w sosie i ponadziewaj na drewniane patyczki (w żadnym razie nie metalowe!). Podgrzewaj na pełnej mocy 3 min, odwróć na drugą stronę i daj im kolejne 3. Gotowe!

REKLAMA

Pełna odporność - mocarna musztarda

Proponujemy sos, który pomoże Ci zneutralizować spadek odporności spowodowany intensywnym wyciskiem na siłowni.

  • 1 łyżka greckiego jogurtu + 3 łyżki musztardy pełnoziarnistej
  • ½ posiekanej papryczki chili + 2 ząbki czosnku (zblendowane)
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

Związek doskonały

Tłuszcz + Witamina C

Jeśli będą szły ze sobą w parze, skorzystasz bardziej niż gdybyś zjadł je osobno.

Na pewno wiesz, że witamina C wzmacnia odporność, ale nie jesteśmy pewni, czy słyszałeś, że może również podnosić wydolność aerobową. Niezłe zestawienie, co? Cytrusy to jej dobre źródło (choć są lepsze, np. czerwona papryka), ale żeby wykorzystać je na maksa, potrzebujesz jeszcze tłuszczu – wg brytyjskiego Institute for Optimum Nutrition jego dodatek sprawia, że przyswoisz znacznie większą dawkę witaminy.

Co, jeśli połączysz ją z bekonem? Wit. C poprawi absorbcję żelaza (z wieprzowiny), które zwiększy dostawy tlenu do mięśni. I jesteśmy w domu – na treningu dasz z siebie więcej. Zestaw śniadaniowy złożony z jajecznicy na bekonie i świeżej pomarańczy zrobi dobrą robotę!

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij