Składniki:
- piersi z kurczaka (podsmażone w domu)
- czosnek, 1 ząbek
- papryczka chili
- masło orzechowe, 1 łyżka
- sos sojowy, 1 łyżeczka
- sok z połowy cytryny
Dane:
- Czas: 10 minut
- 25 g protein
- 259 kcal
- 3,9 g tłuszczu nasyconego
0-1 min
Przynieś do pracy pierś z kurczaka, którą wcześniej zgrillowałeś w domu (upiekłeś, usmażyłeś, jak wolisz). Pokrój ją na dość grube kawałki, które potem ponadziewasz na drewniane patyczki.
1-3 min
Posiekaj (najdrobniej jak potrafisz) czosnek oraz papryczkę chili i wrzuć je do kubka. Dorzuć masło orzechowe, sos sojowy i sok z cytryny, a potem wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.
3-10 min
Obtocz kawałki kurczaka w sosie i ponadziewaj na drewniane patyczki (w żadnym razie nie metalowe!). Podgrzewaj na pełnej mocy 3 min, odwróć na drugą stronę i daj im kolejne 3. Gotowe!
ZOBACZ TEŻ: Najlepsze źródła białka