[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.6

Śniadanie po męsku: meksyk z rana

Od początku dnia na wysokich obrotach? Ten posiłek da Ci solidnego kopa energii i pomoże zbudować mięśnie. Jeśli zależy Ci na pożywnym, bogatym w białko śniadaniu, które dodatkowo podkręci Twój metabolizm - ten przepis musi znaleźć się w Twoim menu.

Śniadanie po męsku: meksyk z rana fot. mj007 2015/shutterstock
Jeśli codziennie rano, chcąc dostarczyć swoim mięśniom białka, na śniadanie zjadasz jajka, pewnie już nie możesz na nie patrzeć. Na twardo, na miękko, sadzone, w jajecznicy – testowałeś każdy sposób i wszystkimi zdążyłeś się znudzić?

 

Spróbuj naszego patentu i dodaj do śniadania trochę meksykańskiego ognia. Nie tylko zapewnisz sobie sytość do lunchu, ale i przyspieszysz metabolizm, dzięki czemu podczas gdy Ty pracujesz, Twój organizm spali więcej kalorii. I przede wszystkim wreszcie będziesz w stanie oprzeć się czekoladzie, którą w sekrecie podjadasz codziennie około 10:30...

Na dwie porcje potrzebujesz:

  • 1 puszka pomidorów
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 chili, drobno posiekane
  • sok z 1 limonki
  • garść kolendry
  • sól i pieprz
  • 1/2 puszki czarnej fasoli
  • szczypta kminku
  • 8 jaj
  • 8 razowych tortilli

Jak to zrobić:

1. Wrzuć do miksera pomidory, cebulę, czosnek, chili, połowę soku z limonki i kolendrę, porządnie je zmiksuj. Dopraw wszystko solą i pieprzem.  

2. W misce wymieszaj czarną fasolę i kminek z resztą soku z limonki. Dodaj do smaku pieprz i sól. Widelcem delikatnie ugnieć fasolkę, a jeśli mieszanka wygląda na suchą, wlej odrobinę ciepłej wody.  

3. Wylej na patelnię odrobinę oleju, rozgrzej go i wbij jajka. Usmaż je tak, by białko się ścięło, ale żółtko pozostało płynne. Na drugiej patelni rozgrzej placki tortilli.  

4. Rozłóż placki tortilli na talerzu, wyłóż na nie fasolkę z kminkiem i mieszankę z miksera.  Wrzuć na to jajka z patelni, łap za nóż, widelec – i do dzieła! 

MH 11/2011

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij