Śniadanie
Są bogate w błonnik, który obniża poziom „złego” cholesterolu LDL we krwi, zmniejszając tym samym ryzyko chorób serca i całego układu krwionośnego. Zaledwie 10 g płatków (ok. 3 łyżek) dziennie pozwoli Ci zredukować cholesterol LDL o blisko 1/4 , a co za tym idzie – oddalić niebezpieczeństwo braku erekcji z powodu problemów z krążeniem.
Lunch
Pieczywo pełnoziarniste
Najnowsze badania dowodzą, że istnieje ścisły związek między dźwiganiem niepotrzebnych kilogramów a spadkiem poziomu testosteronu. Aby nie przytyć, a mieć dostatecznie dużo wigoru i energii, kajzerki i bagietki zastąp grahamkami i razowym chlebem. Węglowodany złożone oraz błonnik, w które są bogate produkty pełnoziarniste, nie odłożą się grubą oponą na brzuchu i sprawią, że partnerka będzie zaskoczona Twoją nieprzeciętną kondycją.
Orzechy
W starożytnym Rzymie orzechy uważano za symbol płodności – to nimi goście weselni obsypywali nowożeńców, a nie ryżem. Co prawda, badania nie potwierdzają wpływu jedzenia orzechów na uzyskanie potomstwa, ale dostarczają dowodów na inne ich zalety związane z prokreacją. Są znakomitym źródłem jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz kwasów omega-3, które działają dobroczynnie na serce i cały układ krwionośny, gwarantując m.in. prawidłowe ukrwienie penisa w kluczowych momentach. Dostarczą Ci też cennych minerałów, jak magnez i cynk, które są uważane przez naukowców za zwiększające ochotę na seks.
Obiad
Wystarczy malutki strączek, by kubki smakowe zwariowały, a usta zamieniły się w istne piekło. Ale ta sama kapsaicyna, która nadaje papryce chili diabelnie ostry smak, nakłania Twój mózg do zwiększonego wydzielania endorfin, zwanych hormonami szczęścia. Substancje te błyskawicznie poprawiają samopoczucie, wywołując stan euforii, i potęgują przyjemność doznawaną podczas uprawiania seksu,bo powodują lepsze ukrwienie Twoich stref erogennych.
Imbir
Bardzo pozytywnie wpływa na pracę układu krążenia, m.in. obniżając poziom cholesterolu i ciśnienie krwi, ale też zwiększając ukrwienie genitaliów (skąd o tym wiedziała już w XVIII w. madame du Barry, nałożnica króla Ludwika XV, która podawała swoim kochankom miksturę z imbirem – nie mamy pojęcia). Zamiast zwiększać ilość wypijanego piwa imbirowego, dodaj imbir do posiłków jako przyprawę. Pasuje idealnie do potraw kuchni azjatyckich. Jest też składnikiem curry.
Komentarze
~mirko, 2018-09-28 16:13:48
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?