4. 3 x gra wstępna
Zupa na przystawkę, danie główne i deser – oto kolacja, która wprowadzi was w nastrój, zaprowadzi do łóżka i doda wigoru.
Dzikość serca - migdałowy chłodnik
• migdały, 200 g
• migdałowe lub sojowe mleko, 600 ml
• pestki granatu, garść
• świeża bazylia, garść
• oliwa extra vergine
Migdały (bez skórki) wrzuć do miski, zalej wodą i odstaw na całą noc. Opłucz, odsącz i zmiksuj z mlekiem, aż nabierze gładkiej konsystencji. Podawaj w miseczkach posypane pestkami granatu, poszarpanymi listkami bazylii i skropione kilkoma kroplami oliwy. Witamina E w migdałach pozwoli Ci (i jej także) zrelaksować się i pozbyć stresu – największego wroga libido. Bazylia zapewni lepsze krążenie – szalenie istotne w tej sytuacji – a granat podwyższa poziom testosteronu nawet o 30%.
Chemia miłości - koreański stek
• czosnek, 3 ząbki, posiekane
• czerwona papryka chili, posiekana
• gorąca sake, 5 łyżek
• polędwica wołowa, 2 steki
• pasta chili
• pasta sezamowa
• miód, 5 łyżek
• sos sojowy, 2 łyżki
Zapachu czosnku się nie boimy, bo się sprawiedliwie rozłoży na waszą dwójkę, a jego zdolności do rozszerzania naczyń krwionośnych warto docenić. Zamarynuj mięso w sake, czosnku i chili przez 10 minut. Wrzuć je na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smaż 3 minuty z każdej strony. Odstaw. Zrób sos z obu past, miodu i sosu sojowego. Pokrój mięso i polej sosem. Cynk z sezamu podniesie wam poziom hormonów, a kapsaicyna w chili zadba o eksplozję endorfin.
Kropka nad i - smażone banany
• śmietanka tortowa, 200 g
• cukier puder, 100 g
• gorzka czekolada, 100 g, pokruszona
• woda, 25 ml
• orzeszki ziemne
• banany, 2
• masło, 20 g
Pal sześć kalorie – tu walczymy o energię i kondycję na noc pełną szaleństw. Na małym ogniu zagotuj śmietankę z połową cukru, wrzuć kawałki czekolady i mieszaj, aż się rozpuści. Na patelni zagotuj wodę z resztą cukru, aż zbrązowieje, dorzuć orzeszki. Dodaj masło, podsmaż chwilę przekrojone wzdłuż banany. Przełóż na talerz i polej sosem czekoladowym. Ta kombinacja zapewnia seksualną wytrzymałość i niegasnące pożądanie.
Komentarze