[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.0

Sandacz: nowy król świątecznego stołu

Oto nowa świąteczna tradycja: sandacz z warzywami, czyli masa białka, minimum kalorii i nadzwyczajny smak. Dni wigilijnego karpia są już policzone. 

Sandacz Nic się nie stanie, jeśli na jednej z wielu wigilijnych uczt zamiast karpia zaserwujesz sandacza.
Ryba

W odróżnieniu od karpia, filet z sandacza ma mniej kalorii i więcej białka. Oprócz tego jego mięso, naszym skromnym zdaniem, jest smaczniejsze i delikatniejsze. No i jedząc go, nie będziesz gryzł każdego kęsa z ostrożnością sapera na polu minowym, bo nie ma w nim ości.  

Warzywa

Blanszowanie, czyli zanurzenie warzyw we wrzątku, i gotowanie ich przez zaledwie kilkadziesiąt sekund pozwala zachować większość cennych witamin. Dzięki temu warzywa z tej potrawy dostarczą Ci solidną porcję witamin A i C.

Sos

Porównaj sobie lekki sos z białego wina, kaparów i odrobiny masła z przesiąkniętą olejem panierką z pszennej mąki i jajek, w której smaży się na święta karpia, a sam znajdziesz odpowiedź na pytanie, dlaczego polecamy Ci rybę w takim właśnie wydaniu. 

Rada MH:

Mięso sandacza szybko się psuje, więc kupując tę rybę, rób to dosłownie w ostatniej chwili. A jeśli musisz przechować sandacza dłużej niż dzień, zamroź go, pakując filety osobno do foliowych woreczków.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij