[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Sałatka nicejska: 3 źródła białka

Smaczny, szybki i zdrowy posiłek też może efektywnie budować mięśnie. Spróbuj tuńczyka prosto z Nicei.

sałatka nicejska fot. Shutterstock
Składniki:

  • 6 młodych ziemniaków
  • 2 jajka (To doskonałe źródło selenu, który znacząco poprawia jakość naszego nasienia)
  • garść fasolki szparagowej
  • 2 steki z tuńczyka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka zmiażdżone go czosnku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • liście młodej sałaty
  • 6 filetów anchois
  • 2 pomidory
  • 10 czarnych oliwek bez pestek 

Czas: 13 minut

Białko: 52 g

Węgle: 25 g

Tłuszcz: 16 g

Kcal: 594  

Przygotowanie:

1. Ugotuj ziemniaki (od chwili zawrzenia ok. 8 minut). W ostatniej minucie wrzuć zieloną fasolkę szparagową. Odcedź i zalej zimną wodą. Zostaw na 2 minuty i znowu odcedź. Jajka ugotuj na twardo.

2. Steki obsmaż z obu stron na patelni. Do szejkera wlej oliwę, ocet, dodaj musztardę, czosnek, zioła i wymieszaj. Jajka pokrój w ćwiartki, pomidory też, ziemniaki i oliwki na połówki, anchois w kawałki.

3. Poszarp liście sałaty, ułóż w misce, dodaj pokrojone dodatki, włóż tuńczyka i polej przygotowanym winegretem.

MH 07/2015

 

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij