- Feta
- Rukiew wodna
- Pomidorki cherry
- Oliwa z oliwek
- Ocet z czerwonego wina
- Orzechy laskowe
Wartości odżywcze:
- 386 kcal
- 16 g białko
- 8 g węglowodany
- 2 g tłuszcze
1. Wyjmij fetę z opakowania i odlej płyn. Pokrój w kostkę. Umyj sałatę i osusz papierowym ręcznikiem. Pomidorki pokrój na połówki.
2. Do miski wlej trochę (ze dwie łyżki) oliwy z oliwek i mniej więcej łyżkę octu. Zabełtaj widelcem.
3. Wrzuć do miski warzywa, dodaj ser i polej sosem. Na koniec dorzuć orzechy lekko potłuczone trzonkiem noża.
Inne opcje:
1. Sałatka z indyka
Składniki: młody groszek w strączkach, smażony filet z indyka, makaron
Jak to zrobić: Smażysz mięso, gotujesz makaron i do tego dodajesz groszek, tylko przelany wrzątkiem.
2. Sałatka z jarmużu i orzeszków pinii
Składniki: Jarmuż, orzeszki piniowe, porzeczki, biały ocet balsamiczny
Jak to zrobić: Po prostu zmieszaj składniki (jarmuż poszarp na drobniejsze kawałki) i pokrop octem.
3. Sałatka z krewetek i zielonej fasolki
Składniki: Krewetki, zielona fasolka, szczypior, kolendra, makaron ryżowy
Jak to zrobić: Usmaż krewetki, ugotuj fasolkę, zalej wrzątkiem makaron, odcedź i zmieszaj wszystko z zieleniną.
MH Dieta 2014
Komentarze