[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na zielone wrapy z tuńczykiem

Dobra dieta jest jak dobry seks - musi być urozmaicona. Dlatego warto czasem sięgnąć po sprawdzone produkty w odświeżonym wydaniu. Oto przepis na tuńczyka w nowej, lekkiej odsłonie. Witaminy, minerały, dobre tłuszcze w 20 minut i za mniej niż 10 złotych.

zielone wrapy z tuńczykiem fot. Sean Calitz
I. Składniki:

1 puszka kawałków tuńczyka w sosie własnym

1 główka sałaty masłowej

2 świeże kukurydze

REKLAMA
 

1 łodyga selera naciowego, drobno posiekanego

3 łodygi szczypioru, drobno posiekanego

1 pomidor, w kostkę

1 łyżka natki pietruszki

sok z 1/2 cytryny

3-4 łyżki majonezu light

50 g sera feta, pokruszonego

sól, czarny pieprz, szczypta cukru

II. Wartości odżywcze:

314 kcal

30 g białko

21 g węglowodany

4,3 g błonnik

9,9 g tłuszcze

III. Sposób przygotowania:

Świetnym dodatkiem są także zielony groszek, zielona fasolka lub różyczki brokułów.

Minuty 0-10

Ugotuj kukurydzę Do wrzącej, osolonej wody dodaj szczyptę cukru i wrzuć kukurydze. Gotuj 10 minut, wyjmij i ozięb je pod strumieniem zimnej wody. Osusz papierowym ręcznikiem. Możesz użyć kukurydzy z puszki, ale świeża ma więcej przeciwutleniaczy

Minuty 11-15

Wymieszaj składniki Małym nożem zetnij ziarna z czterech stron kukurydzy do miski. Dodaj wszystkie pozostałe składniki – oprócz sałaty – i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Minuty 16-20

Przygotuj sałatę Opłucz i dobrze wysusz sałatę. Podziel ją na liście w osobnej misce. Łyżką nakładaj na nie przygotowaną mieszankę i do dzioba.

IV. Kalkulator porcji

Taki tuńczyk cieszy oko i ciało. Tłuszczów i kalorii nie ma zbyt dużo, ale i te chętnie spalimy. Do roboty!

Rower: Powinieneś 33 minuty popedałować.

Bieganie: Wybiegasz nadwyżkę w 35 minut.

Pływanie: 26 minut w basenie i z bańki

Skakanka: Wystarczy 20 minut

Departament Smaku MH radzi:

Żółtko, 1 łyżkę wody, 1 łyżkę musztardy Dijon, sok z połowy cytryny i 250 ml oleju roślinnego wymieszaj w misce ręcznym blenderem do odpowiedniej konsystencji, dopraw na końcu szczyptą soli i masz gotowy domowy majonez. Będzie lepszy niż ten ze sklepu.  

MH 04/2014

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij