[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

REKLAMA

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Przepis na tartę ze szpinakiem i łososiem - kuchnia MH

Łosoś i szpinak to idealne połączenie dla facetów, którzy chodzą na siłownię nie po to, by zrelaksować się po ciężkim dniu pracy, ale po to, aby osiągnąć konkretne cele treningowe. Jedz i rośnij.

Tarta ze szpinakiem Tarta to szybkie i proste danie, które może zdetronizować kurczaka z ryżem. Idealne po treningu.

Składniki:

  • ½ bułki
  • szczypiorek
  • łosoś wędzony
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • garść szpinaku

Czas przygotowania: 5 min

Sposób przygotowania: 

1. Minuty 0-2. Przygotuj składniki: porwij bułkę na kawałki, pokrój łososia i szczypiorek. Możesz zrobić to nawet nożyczkami, ale umyj je, zanim oddasz koledze. Quiche to francuskie danie, które po treningu przegoni głód. Dostarczy Ci białka potrzebnego do rozbudowy mięśni i węglowodanów niezbędnych odnowienia zapasów glikogenu.

REKLAMA

2. Minuty 2-3. Wbij do kubka dwa jajka i rozmieszaj je z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj resztę składników i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

3. Minuty 3-5. Włącz mikrofalę na maksa na 2 minuty. W tym czasie quiche powinien urosnąć. Mieszanka białka i węglowodanów jest gorąca i gotowa do zjedzenia.

Wartość odżywcze: energia 391 kcal, białko 34 g, węglowodany 30 g, tłuszcze 15 g

Skuteczne, ostro-gorzkie combo : czerwona cebula

Znasz ją jako wyciskacz łez, który najlepiej kroić w masce przeciwgazowej, ale ma tyle zalet, że zakup maski naprawdę warto rozważyć. Po pierwsze, jest świetnym źródłem inuliny – prebiotyku, którym żywią się dobre bakterie w przewodzie pokarmowym.

Pomagają spalać tłuszcz i przyswajać składniki odżywcze, a więc szybciej budować mięśnie. Po drugie, czerwona cebula dostarczy Ci kwercetyny, która poprawia wytrzymałość i opóźnia pojawienie się zmęczenia. Podniesie też przyswajalność wapnia, którego potrzebujesz, by mieć mocne kości.

Dlatego posiłek z cebulą zagryź na deser gorzką czekoladą (70% kakao), która ów wapń zawiera. Piorunujący efekt połączenia wynagrodzi Ci towarzyskie niedogodności spowodowane jedzeniem cebuli.

Kulinarna porada MH

Lepsza skóra w 60 sekund: Gaucamole!

Częste kąpiele po treningu i słońce potrafią dać skórze w kość. Nie potrzebujesz jednak kremów, by Twoja powłoka przestała przypominać skórę nosorożca.

  • 1 awokado  
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • kolendra
  • sok z 1 limetki
  • garść pomidorków koktajlowych zmiksowanych w blenderze

MH 10/14

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij