[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.7

Przepis na szaszłyki wołowe z grilla z ziemniakami

Nowa interpretacja mięcha z ziemniakami, które w klasycznej wersji – wielki kawał kotleta plus pieczone ziemniaki polane śmietaną – może mieć nawet 1200 kcal. Nasza wersja dzięki grillowaniu zachowuje wszystkie najlepsze elementy tego posiłku, obcinając kalorie o 750 kcal.

szaszłyki z grila fot. HLPhoto, 2015, shutterstock.com
Składniki na 4 porcje:

16 ziemniaków wielkości piłki golfowej (jeśli nie możesz znaleźć takich małych, kup większe i pokrój na kawałki)

sól i pieprz do smaku

½ kg polędwicy wołowej, pokrojonej w 2-centymetrowe kostki

metalowe szpikulce albo drewniane patyczki do szaszłyków, namoczone w wodzie na 30 minut przed użyciem

Sos do steków:

2 łyżki ketchupu

2 łyżki musztardy Dijon

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżka miodu

2 łyżki chrzanu

2 łyżki sosu Worcestershire

Sposób przygotowania:

1. Umieść ziemniaki w garnku, zalej wodą, posól i postaw na dużym ogniu. Gotuj, aż staną się lekko miękkie. Odcedź.

2. Rozgrzej mocno grill. Przypraw polędwicę solą i mnóstwem pieprzu. Nadziej na patyczki kawałki mięsa i ziemniaki.

3. Zrób sos do steków: wymieszaj ketchup, musztardę, brązowy cukier, miód, chrzan i sos Worcestershire. Odstaw.

4. Grilluj szaszłyki przez 5 minut, polej sosem i obróć na drugą stronę. Gdy mięso zbrązowieje i stanie się twardawe w dotyku (po około 5 minutach), to znaczy, że jest gotowe. Szaszłyki serwuj z pozostałym sosem.

MH 07/14

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij