[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.4

Przepis na stek z łaty wołowej

Spora porcja białka i aminokwasów zawartych w wołowinie, pomoże Ci szybko zwiększyć obwody Twoich mięśni. Wypełnij swój kuchenny repertuar tym przepisem, aby rozkręcić metabolizm, szybciej spalać tłuszcz i nigdy nie zawieść swojej partnerki w łóżku.  

stek, wołowina, fot.shutterstock.com
Składniki na 4 porcje:

2 steki z łaty wołowej (po 0,4 kg)

garść natki pietruszki

garść oregano

szczypta chili

5 ząbków czosnku

sok z 1 cytryny

oliwa

6 pomidorków koktajlowych

garść rukoli

płatki parmezanu 

Żaden szanujący się mięsożerca nie wyobraża sobie lepszego posiłku niż soczysty stek. Po ciężkim dniu facet zasługuje w końcu na rozpływający się w ustach kawał protein. Ale po kolei, najpierw wymieszaj składniki marynaty: zioła, chili, połowę przeciśniętego czosnku i sok z cytryny z odrobiną oliwy.

Badania naukowców z University of Illinois pokazują, że pietruszka ma o wiele więcej zalet niż ładny wygląd na sałatce. Zawiera luteolinę – antyoksydant zapobiegający stanom zapalnym. Napakowaną przeciwutleniaczami marynatę zostaw w lodówce na noc. Pomidory przekrój na pół i wymieszaj w misce z solą, pieprzem, resztą czosnku i oliwą. Odstaw.

Teraz wrzuć steki na mocno rozgrzaną patelnię i zostaw, aż lekko się zgrillują. Odstaw gorące mięso na 5 minut. Nie ma sensu podnosić sobie ciśnienia strachem przed nasyconymi tłuszczami; rozsądne ilości czerwonego mięsa mają nawet działanie sprzyjające sercu – twierdzi "American Journal of Clinical Nutrition". Pokrój steki w cieńsze plastry i serwuj z pomidorkami, rukolą i płatkami parmezanu polanymi marynatą. 

Ten stek:

rozkręca metabolizm

oczyszcza wątrobę

podnosi libido

napędza wzrost mięśni

smakuje gościom

zwiększa siłę

regeneruje po siłowni

chroni Twoje serce

pomaga się nie upić

wzmacnia odporność

zapewnia energię 24/7 ogranicza tłuszcz

imponuje kobietom

zwalcza stres

dodaje sił w dniu meczu

MH 05/14 

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij