[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.3

Przepis na stek wołowy w stylu azjatyckim

Ten stek, z dodatkiem palącego sosu chili, świeżego awokado i słodkiego miodu smakuje jak kulinarny Mount Everest. Gwarantujemy, że gdy raz zaczniesz wspinaczkę, nie będziesz chciał jej skończyć. Sprawdź kuchnię azjatycką, jakiej do tej pory nie znałeś!

stek po azjatycku fot. Charles Masters
Tajna broń: patelnia grillowa

Steki najlepiej przyrządzać na specjalnych grillowych patelniach. Smażenie na tłuszczu i zwykłej patelni to niemal profanacja. Nowoczesne patelnie do grilla są przystosowane także do gotowania na popularnych w Polsce płytach indukcyjnych. Koszt takiej patelni to od 100 do 200 zł.

Składniki na 1 porcje:

• 1 porcja wołowego steku

• sól i pieprz do smaku

• 2 łyżeczki miodu

• 1 łyżka pikantnego sosu chili

• ½ łyżki sody i sosu sojowego

• sok z 1 limonki

• ¼ szklanki oleju rzepakowego

• 1 paczka rzeżuchy lub sałaty

• 4 pomidorki cherry

• 1 mała, czerwona cebula pokrojona w plasterki

• 1 awokado pokrojone w kostkę

• ½ zielonego ogórka pokrojonego w cienkie plasterki

• garść świeżej kolendry

Sposób przygotowania:

Minuty 0-11. Usmaż stek. Przygotuj patelnię grillową. Jeśli masz żeliwną, jest OK. Rozgrzej ją do średniej temperatury i podsmażaj stek z każdej strony około 3-4 minut. Wcześniej dopraw mięso solą i pieprzem (wedle uznania). Pamiętaj jednak, że wschodnia kuchnia jest dość pikantna. Stek pokrój cienko w poprzek włókien.

Minuty 12-15. Przygotuj dressing. W czasie gdy mięso stygnie, Ty przygotuj sos. Połącz miód, ostry sos chili, sos sojowy i sok z limonki z odrobiną pieprzu. Wszystko mieszaj w misce, powoli dolewając olej.

Minuty 16-19. Ułóż sałatę. W dużej misce wymieszaj stek z porwanymi liśćmi sałaty. Dodaj pomidorki koktajlowe, posiekaną kolendrę i dressing.

Wartości odżywcze: energia 462 kcal, białko 34 g, tłuszcze 30 g, węglowodany 15 g (5 g błonnik)

MH 01/13

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij