[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na stek w kremie balsamico

10 minut i gotowe – stek wołowy z koktajlowymi pomidorami i balsamicznym winegretem to jedna z najszybszych potraw świata. A dzięki zawartej w wołowinie kreatynie - jedna z najlepszych dla Twoich mięśni. Sprawdź nasz przepis na stek idealny!

stek z pomidorkami fot. carpe89, 2015, shutterstock.com
Składniki na 2 porcje:

300 g antrykotu wołowego

2 łyżki oliwy z oliwek

sól

świeżo zmielony czarny pieprz

2 ząbki czosnku

15 pomidorków koktajlowych

2 łyżki kremu balsamicznego

8 gałązek rukoli

REKLAMA

Każda sałata musi być świeża. Kupując, zwracaj uwagę, czy listki są jędrne i mają żywy, zielony kolor. Przechowuj ją na dole lodówki zawiniętą w wilgotny papier lub szmatkę. Tu zamiast rukoli możesz użyć roszponki.

Jak zrobić:

1. Rozgrzej oliwę na teflonowej lub grillowej patelni na średnim ogniu. Gdy już będzie gorąca, posyp mięso solą i pieprzem i delikatnie połóż na patelni.

Smaż 3-4 minuty z każdej strony (nie nakłuwaj, przewracając), aż się skarmelizuje i zrobi sprężyste przy dotknięciu. Zdejmij stek, zawiń w folię aluminiową i odstaw na bok.

2. Zmniejsz ogień i wrzuć na patelnię pomidorki (różnokolorowe będą lepiej wyglądać) i ząbki czosnku. Smaż 1-2 minuty, aż czosnek zbrązowieje. Dodaj krem balsamiczny i gotuj jeszcze 2 minuty. Posól i dopraw pieprzem.

3. Pokrój stek w poprzek włókien na cienkie plastry. Rozłóż liście rukoli na talerzach, wyłóż na nie plastry mięsa, dodaj pomidorki i polej sosem z patelni.

Wartości odżywcze dla 1 porcji: energia 460 kcal, białko 47 g, tłuszcze 24 g, węglowodany 11 g, błonnik 2 g

MH 09/10

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij