[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na schab pieczony z białą fasolą

Danie inspirowane stylem włoskiej porchetty – tak samo dobre, z wyraźnym smakiem i aromatem. I tak samo dobrze smakuje na ciepło i na zimno. A fasola to dodatkowa porcja białka, dzięki której Twoim mięśniom nie zabraknie aminokwasów potrzebnych do ich wzrostu.

schab z fasolą fot. Charles Masters
Składniki na 6 porcji:

• 1 kg schabu bez kości

• 3 ząbki czosnku

• sól, świeżo zmielony czarny pieprz

• 1 łyżka oliwy z oliwek

• 2 puszki białej fasoli

• 2 łyżki świeżego rozmarynu

• 1 łyżka ziaren kopru włoskiego

• sok z jednej cytryny

• starta skórka z pomarańczy

REKLAMA

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. W niedużej misce wymieszaj ze sobą zmiażdżone ząbki czosnku, ziarna kopru włoskiego, startą skórkę pomarańczową i rozmaryn.

Dodaj oliwę i mieszaj do chwili uzyskania pasty. Zamiast kopru włoskiego możesz użyć kminku. Upraż go jednak wcześniej na rozgrzanej patelni, by był bardziej aromatyczny.

2. Umyj i osusz mięso. Natrzyj je solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wysmaruj je z każdej strony przygotowaną pastą (najlepiej będzie smakować, jeżeli zrobisz to wcześniej i włożysz zamarynowane mięso do lodówki na 4 godziny).

Brytfannę z mięsem wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. Jeżeli masz termometr do mięs, wyjmij je, gdy pokaże 70 stopni C.

3. Odsącz fasolę i podgrzej ją w małym garnku z sokiem z cytryny, rozmarynem, solą i pieprzem. Pokrój pieczeń w plastry i podawaj razem z fasolą.

Sos powstały przy pieczeniu wykorzystaj do polania mięsa i fasoli. Na samym talerzu możesz jeszcze użyć świeżo zmielonego czarnego pieprzu.

Wartości odżywcze dla 1 porcji:

• Energia 362 kcal

• Białko 47 g

• Tłuszcze 9 g

• Węglowodany 22 g

• Błonnik 6 g

 MH 02/2011

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij