[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ

Przepis na sałatkę rybną z dorszem [dieta na masę]

Propozycja na dzisiejszą kolację to dorsz. Ale nie taki pierwszy z brzegu. Nasz dorsz jest bogaty w składniki odżywcze i ubogi w kalorie – z tym przepisem zrzucisz zbędne kilogramy i obniżysz poziom cholesterolu. A rybna sałatka nigdy nie była tak łatwa i dobra. 

sałatka z dorszem fot. Shutterstock

Sałatka rybna z dorszem - przepis

Składniki (na 4 porcje)

  • 4 filety z dorsza
  • mała dynia
  • słodki ziemniak
  • po 1 łyżce nasion: siemienia lnianego, dyni, słonecznika, sezamu
  • sos sojowy
  • olej sezamowy
  • ocet winny
  • imbir
  • natka pietruszki
  • garść estragonu
  • curry 

Robiąca wrażenie, a do tego niskokaloryczna sałatka rybna może być świetnym daniem na kolację z ukochaną albo lekkim posiłkiem między treningami. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.

Pokrój w kostkę dynię i słodkiego ziemniaka, a następnie polej je olejem, przypraw i włóż do piekarnika na 20-30 minut. Na średnio rozgrzanej patelni upraż nasiona, po czym polej je równomiernie sosem sojowym.

Odstaw i zapamiętaj: badacze z Japan’s Osaka University odkryli, że wzbogacenie diety o ziarna sezamu może w ciągu 4 tygodni zmniejszyć cholesterol LDL (tak, to ten zły) nawet o 10%.

Wymieszaj olej sezamowy, ocet winny oraz starty imbir – dodaj do podpieczonej dyni i ziemniaków. Polej wszystko dressingiem. Na nieprzywierającej patelni rozgrzej mocno trochę oleju. Przypraw dorsza mieszanką curry i soli.

Smaż rybę do uzyskania złotobrązowej skórki. Naukowcy z Islandii odkryli, że regularne jedzenie dorsza redukuje odkładanie się tłuszczu na brzuchu w mniej niż 2 miesiące. Serwuj rybę na pieczonej dyni. I puchnij – ale już tylko z dumy.

Ten posiłek:

  • obniża cholesterol
  • rozkręca metabolizm
  • oczyszcza wątrobę
  • wyostrza umysł
  • walczy z rakiem
  • odmładza wygląd
  • regeneruje po siłowni
  • poprawia nastrój
  • wzmacnia odporność
  • ogranicza tłuszcz
  • zapobiega niestrawności
  • imponuje kobietom
  • dodaje sił w dniu meczu
  • wpływa na zdrowie jelit
  • zrobisz w 30 minut
  • ma mniej niż 500 kcal 

MH 05/2014

REKLAMA

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij