[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
2.0

Przepis na paliwo dla mięśni: krewetki i ryż

Czas to pieniądz, więc ten przepis powinien w teorii przynieść Ci sporo zysku. Jeśli nie - odpłacą Ci się Twoja forma i zdrowie. To zdecydowanie najszybszy i najsprytniejszy sposób, aby zjeść w jednym daniu 10 najważniejszych produktów, które budują mięśnie.

krewetki, ryż fot. Dan Matthews
Składniki:

  • Ryż brązowy parboiled
  • Czosnek
  • Imbir
  • Szczypior
  • Sałata pak choi
  • Krewetki królewskie surowe
  • Kiełki fasoli mung
  • Sos sojowy
  • Cytryna
  • Sezam

Wartości odżywcze:

  • 264 kcal
  • 22 g białko
  • 35 g węglowodany
  • 1 g tłuszcze  

1. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Rozgrzej olej w woku, dodaj zmiażdżony ząbek czosnku, odrobinę tartego imbiru oraz pokrojony szczypior (kilka źdźbeł).   

2. Umyj i osusz sałatę pak choi. Palcami rozedrzyj na mniejsze kawałki, dorzuć do woka, następnie dodaj do smażonej potrawy krewetki i kiełki. Mieszaj, aż krewetki zmienią kolor na różowy.

3. Teraz dolej sosu sojowego i soku z cytryny. Podawaj z odcedzonym ryżem, hojnie posypane sezamem.  

Inne opcje:

1. Danie z kurczakiem

Filet z kurczaka, pak choi, imbir, czosnek, sos sojowy, makaron ryżowy

Podsmaż mięso w woku, dodaj pokrojoną pak choi, namoczony wcześniej makaron i przyprawy. Mieszaj.

2. Risotto z grzybami i groszkiem

Pieczarki, ryż do risotto, świeży groszek, parmezan, bulion warzywny, białe wino

Podsmaż grzyby przez 3 min. Dodaj ryż, a następnie pozostałe składniki, cały czas mieszając i dolewając wina i bulionu.

3. Wołowina z woka

Wołowina pokrojona w cienkie paski, pieczarki, kiełki fasoli, czerwone wino, sos sojowy, sezam

Usmaż na oleju wołowinę i pokrojone warzywa przez 5 min. Wlej wino, sos sojowy i duś chwilę. Posyp sezamem.  

MH Dieta 2014  

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij