[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na lucjana a la Veracruz

Swojsko brzmiąca morska ryba lucjan i egzotyczne połączenie oliwek, kaparów, pomidorków koktajlowych i papryczek jalapenos dają w kuchni atomową mieszankę smaku i aromatu. Plus potężną porcję białka i zdrowych kwasów tłuszczowych. Nie czekaj, zrób sobie Meksyk w domu.

ryba lucjan fot. Travis Rathbone
Składniki na 4 porcje:

¼ szklanki zielonych oliwek (bez pestek)

2 łyżki kaparów

1 gałązka pomidorów koktajlowych

1 garść posiekanej pietruszki lub kolendry

sok z 1 limonki

¼ szklanki oliwy

świeże lub marynowane papryczki jalapeños

4 filety lucjana (lub innej białej ryby, np. dorsza czy halibuta)

sól morska

Sposób przygotowania:

Minuty 0-5. Przygotuj salsę. Rozgrzej piekarnik z funkcją grillowania lub elektryczny grill. W misce wymieszaj grubo pocięte oliwki, kapary, przekrojone na pół lub w ćwiartki pomidorki, pietruszkę lub kolendrę, sok z limonki, krążki jalapeños (zostaw pestki, jeżeli lubisz ostrzej) i oliwę.

Dobry i szybszy patent na wyjmowanie pestek z oliwek, jeżeli nie zależy Ci na ich wyglądzie, bo i tak miałeś je kroić do potrawy - na desce połóż oliwkę i przyciśnij ją mocno płaską stroną szerokiego noża. Otworzy się, a wtedy łatwo wyciągniesz pestkę palcami.

Minuty 6-15. Przygotuj pakunki Na czterech kawałkach folii aluminiowej połóż cztery filety, dopraw je solą i hojnie przykryj przygotowaną salsą. Przygotuj wystarczająco duże kawałki folii, by móc zawinąć rybę w całości i tak zagiąć brzegi, by nic nie wypłynęło podczas grillowania

Minuty 16-25. Zabierz się za rybę Połóż dobrze zawinięte pakunki na grillu i pilnuj temperatury: powinna mieć około 230 stopni Celsjusza. Grilluj od 8 do 12 minut, przenieś paczki na talerze, otwórz delikatnie folię (gorącą!) i widelcem podziel rybę na kawałki przed jedzeniem.

Wartości odżywcze: energia 320 kcal, białko 35 g, tłuszcze 18 g, węglowodany 5 g (1 g błonnik)

Departament Smaku MH sugeruje: Popilibyśmy drania dość mocno gazowanym, jasnym, lekkim piwem. Corona może być.

Jak spalić kalorie z lucjana?

Tym razem postawiliśmy na tłuszcze, które zrobią nam więcej dobrego niż złego, ale te złe, nie ma siły, spalić trzeba.

Rower - powinieneś 45 minut pojeździć.

Bieganie - wybiegasz nadwyżkę w 40 minut.

Pływanie - pół godziny w basenie i z głowy.

Skakanka - poskacz 30 minut.  

MH 11/13

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij