[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.7

Przepis na łososia z curry w stylu tajskim

Po wieczornym treningu to pikantne danie rybne dostarczy Ci solidną porcję białka, którego Twoje mięśnie potrzebują by regenerować się i rosnąć. A curry dodatkowo sprawi, że nabierzesz wigoru w łóżku. Sprawdź nasz przepis na idealny posiłek potreningowy!

łosoś z curry fot. HLPhoto, shutterstock.com
Sekret szczupłej sylwetki Azjatów tkwi w ich kuchni. A kuchnia tajska jest powszechnie uważana za jedną z najlepszych na świecie. Dania są lekkie, niskokaloryczne, zawierają mnóstwo warzyw i chudego mięsa.

A dodatek aromatycznych i pikantnych przypraw poprawia trawienie. Sam zobacz, że przygotowanie w domu tajskiego dania to nie żadna filozofia.

Dlaczego to jest dobre?

Każda porcja dostarcza Ci 45 g białka i 23 g węglowodanów kosztem zaledwie 390 kcal.

Co ciekawe, tajny składnik odchudzający to nie ryby, tylko kokos. Badania na Uniwersytecie McGill w Kanadzie wykazały, że ludzie na diecie bogatej w tłuszcze pochodzące z tropikalnych owoców spalali 0,3 dodatkowych kcal na minutę.

Tak więc, gdy zbudzisz się rano, po zjedzeniu tego dania, wiedz, że spaliłeś dodatkowe 144 kcal podczas snu.

Składniki:

2 x 200 g filetów z łososia (może być też tuńczyk albo okoń morski)

1 łyżka czerwonej pasty curry

1/4 l mleka kokosowego

garść pokrojonych w plasterki grzybów shiitake

garść chińskiej kapusty pak choy

solidna szczypta brązowego cukru

sok z jednej limonki

łyżka oleju arachidowego

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Połącz pastę curry, mleko kokosowe i brązowy cukier w rondelku. Gotuj na małym ogniu, aż mieszanina nieco zgęstnieje (co powinno zająć około 10 minut), a następnie dodaj połowę soku z limonki. Mieszaj od czasu do czasu.

2. Pokrój pak choy w kawałki na grubość małego palca i ugotuj na parze, aż będą miękkie, ale jędrne w środku. Odcedź i odłóż na miseczkę. Jeżeli nie masz kapusty pak choy, możesz użyć kapusty pekińskiej albo dużych liści szpinaku.

3. Rozgrzej olej na średnim ogniu w dużej patelni. Następnie oprósz przyprawami filety i ułóż je na patelni skórą w dół. Smaż je przez 4-5 minut, aż skóra stanie się złota i chrupiąca. Następnie odwróć je i smaż przez następne 2-3 minuty.

4. Wyjmij filety z patelni i wrzuć grzyby shiitake, kapustę pak choy i resztę soku z limonki. Duś przez 3 minuty. Ułóż warzywa na dwóch talerzach, a na tym umieść filety. Wszystko polej wcześniej przygotowanym sosem curry.

MH 05/11

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij