[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
2.3

Przepis na łopatkę wieprzową z warzywami

Nie bojkotuj naszej wieprzowiny jak, swego czasu, Rosjanie. Jedz i trać kilogramy.

łopatka wieprzowa fot. Shutterstock
Składniki (na 4 porcje):

  • 2 kg łopatki wieprzowej bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 2 główki czosnku
  • 3 laski cynamonu
  • 12 liści laurowych
  • 150 ml octu jabłkowego
  • ½ l wytrawnego cydru  

Od jakiegoś czasu prycha się na wieprzowinę – że niesmaczna, tłusta, uboga w składniki odżywcze… Wszystko to bzdura. Czasopismo "Nutrients" dowodzi, że ludzie, którzy przez 6 miesięcy regularnie jedli wieprzowinę, byli mniej spasieni – spadło im BMI i poziom tkanki tłuszczowej.

Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Natrzyj karkówkę solą i pieprzem, a następnie umieść w głębokim naczyniu i piecz przez 40 minut. Wyciągnij mięso i odlej nadmiar tłuszczu do późniejszego polewania mięsa. Wrzuć do naczynia ząbki czosnku, laski cynamonu i liście laurowe.

Na przyprawach ułóż z powrotem mięso, zalej octem jabłkowym i cydrem. Badania w Institute of Food Reasearch wykazały, że ½ l cydru może zawierać tyle samo zwalczających infekcje antyoksydantów, co lampka czerwonego wina. Przykryj naczynie folią i włóż do piekarnika na kolejne 3 godziny – tyle że temperaturę zmniejsz do 180 °C.

Co jakiś czas polewaj mięso wcześniej przygotowanym olejem. Gdy wieprzowina będzie już miękka i skwiercząca, podawaj z ulubionym zestawem pieczonych warzyw. 

Ten posiłek:

  • ułatwia głęboki sen
  • napędza wzrost mięśni
  • nie wymaga wiele pracy
  • regeneruje po siłowni
  • zwiększa płodność
  • zwiększa siłę
  • pomaga się nie upić
  • chroni mózg
  • wykańcza kaca
  • wygrywa z infekcjami
  • chroni Twoje serce
  • wzmacnia odporność
  • zapewnia energię 24/7
  • dodaje sił w dniu meczu
  • zapobiega niestrawności
  • obniża ciśnienie
  • zaimponuje szefowi
  • jest megaodżywczy 

MH 05/2014

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij