[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ

Przepis na łopatkę jagnięcą [dieta na masę]

Głodny jak wilk? Oto prosty sposób na podniesienie zdolności twojego mózgu i stłumienie głodu.  

łopatka jagnięca fot. Shutterstock
Składniki (na 4 porcje):

  • łopatka jagnięca
  • oliwa z oliwek
  • czarny pieprz
  • 8 cebul
  • 8 łodyżek tymianku
  • 2 główki czosnku
  • 250 ml octu balsamicznego
  • garść szpinaku
  • purée z ziemniaków

Jeżeli masz dużo czasu, przyrządź kolację zawierającą 25 g białka na porcję – napędzisz wzrost mięśni i zaspokoisz apetyt na następną dobę. Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Natrzyj jagnięcinę oliwą i przyprawami.

W natłuszczonym naczyniu ułóż plastry cebuli, na to połóż mięso. Zawiera ono ponad 1/3 dziennego zapotrzebowania na witaminę B12, która obniża ryzyko zachorowania na alzheimera.

Piecz przez 15-20 min i zmniejsz temperaturę do 110 °C. Dodaj tymianek i rozgnieciony czosnek, przykryj i piecz jeszcze przez 5 godz. Wyciągnij z naczynia cebulę oraz czosnek, odstaw. Dolej ocet balsamiczny, po czym zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 1,5 godz.

Gdy jagnięcina dojdzie, dodaj z powrotem cebulę, czosnek ze szpinakiem i piecz jeszcze 4-8 min. Podawaj z purée z ziemniaków, które obniża ciśnienie krwi. Na zdrowie! 

Ten posiłek:

  • obniża cholesterol
  • ułatwia głęboki sen
  • napędza wzrost mięśni
  • regeneruje po siłowni
  • zachwyca gości
  • pomaga się nie upić
  • wykańcza kaca
  • wzmacnia odporność
  • ogranicza tłuszcz
  • imponuje jej rodzicom
  • dojesz następnego dnia
  • dodaje sił w dniu meczu
  • poprawia trawienie
  • obniża ciśnienie 

MH 05/2014

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij