[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na indyka z curry

Posiłek idealny? Prawdopodobnie tak. Bogaty w białko indyk, podkręcające metabolizm curry, wartościowe węglowodany z ryżu oraz zastrzyk witamin z warzyw. Niewiele w tym wszystkim tłuszczu, smak wyborny, a całość banalnie prosta w przygotowaniu.

indyk, curry fot. shutterstock.com
Składniki na 4 porcje:

laska cynamonu

łyżeczka kminku

4 cebule

imbir

2 ząbki czosnku

zielona papryczka chili

po 1 łyżeczce: kurkumy, kolendry i garam masali

4-6 pomidorów

½ puszki mleka kokosowego

mięso indyka

4 szklanki ryżu 

REKLAMA

Sposób przygotowania:

1. Istnieje wiele odmian curry, ale ta wersja z 27 g białka sprawi, że Twój metabolizm ruszy jak torpeda. Na oleju podsmaż czosnek, cynamon i kminek. Gdy zacznie skwierczeć, dodaj pokrojoną cebulę i szczyptę soli – podsmaż w małej ilości tłuszczu. Kminek jest bogaty w żelazo, które doda Ci energii.

2. Wymieszaj starty imbir, posiekany czosnek i chili – smaż na odrobinie oleju przez 2 min, a następnie dodaj pozostałe przyprawy i potrzymaj na patelni jeszcze minutę. Dorzuć zmiksowane pomidory, duś przez 2-3 min, po czym dodaj mleko kokosowe i duś jeszcze raz tyle.

3. Dołóż wcześniej ugotowane i pokrojone w kostkę mięso indyka – dosłownie na minutę. Oprócz tego, że indyk jest jednym z najchudszych źródeł białka, zawiera sporo tryptofanu – związku, który ułatwia zasypianie. Serwuj z ryżem i odpuść sobie liczenie baranów.

Co daje indyk z curry?

rozkręca metabolizm

oczyszcza wątrobę

obniża cholesterol

wyostrza umysł

napędza wzrost mięśni

chroni mózg

wykańcza kaca

wygrywa z infekcjami

zapewnia energię 24/7

dojesz następnego dnia

zwiększa płodność

poprawia trawienie

zrobisz w 30 minut

zużywa resztki z lodówki

obniża ciśnienie 

MH 0514

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij