[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.1

Przepis na halibuta pieczonego w folii

Szukasz pomysłu na zdrowy obiad? Pieczony halibut z warzywami to danie idealne dla każdego fana ryb, który ceni sobie wykwintny smak i delikatność szlachetnego białego mięsa. Dzięki swojej niskokaloryczności, jest to także posiłek idealny dla osób, które chcą schudnąć.

halibut fot. Travis Rathbone
Składniki na 4 porcje:   

¼ szklanki posiekanych zielonych oliwek bez pestek

2 duże łyżki kaparów

1 opakowanie małych pomidorków, pokrojonych w ćwiartki

1 garść posiekanej zielonej pietruszki

sok z jednej cytryny

¼ szklanki oliwy z oliwek

świeże lub marynowane papryczki chili (chyba że zdobędziesz jalapeño)

4 średnie filety halibuta  

Sposób przygotowania:

Minuty 0-5. Przygotuj salsę. Rozgrzej piekarnik w opcji „grill” do około 120 stopni. W żaroodpornym naczyniu wymieszaj: oliwki, kapary, pomidorki, natkę pietruszki, sok z limonki, oliwę z oliwek oraz czerwone papryczki.

Minuty 6–15. Odpowiednio zapakuj rybę. Przygotuj cztery arkusze folii aluminiowej, tak by każdy z nich po zgięciu na pół dobrze przykrywał rybę z każdej strony. Następnie posyp fileta odrobiną soli i wmasuj w niego salsę. Potem zagnij folię na wszystkich bokach. W ten sam sposób przygotuj 4 porcje.

Minuty 16–25. Upiecz rybę. Każdą z 4 porcji umieść na ruszcie. Temperatura w piekarniku powinna wynosić około 180 stopni. Piecz od 10 do 15 minut. Ryba powinna być podana w wysokiej temperaturze, dlatego otwórz folię dopiero przed samym jedzeniem.

Wartości odżywcze dla 1 porcji:

• Energia 320 kcal

• Białko 35 g

• Węglowodany 5 g

• Tłuszcz 18 g

MH 10/12

Komentarze

 (3)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij