- pierś z kurczaka
- kasza kuskus
- bulion (np. wegetariański firmy Drobdar, możesz też zrobić własny)
- niskosodowy sos sojowy
- kukurydza i groszek (garść)
- zmiażdżony czosnek
1. Zrób to sam
Kupne jedzenie, które możesz błyskawicznie przyrządzić, przeważnie napchane jest wzmacniaczami smaku i innymi chemicznymi dodatkami. Nie musisz go jeść – przygotuj w domu bazę, a w pracy będziesz musiał jedynie włączyć czajnik.
2. Szczypta smaku
Na spód pojemnika wsyp kaszę kuskus, na nią połóż warzywa, a na wierzch uprzednio przygotowaną pierś z kurczaka (możesz ją np. zgrillować lub ugotować na parze). Jeśli chcesz, możesz doprawić danie czosnkiem.
3. Wymieszaj płyny
W pracy rozpuść trochę bulionu z sosem sojowym we wrzątku (potrzebujesz tyle wody, żeby zakryła kuskus), zalej pojemnik z jedzeniem i odstaw pod przykryciem na 5 minut. Wymieszaj całość widelcem i gotowe!
Taki gorący kubek MH zawiera:
- 39 g protein
- 580 kalorii
- 5 g tłuszczu
MH 05/2014
Komentarze