[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.3

Przepis na energetycznego kurczaka barbecue

Jasne, że możesz bez przerwy jeść chudsze piersi z kurczaka, ale uwierz: nie warto lekceważyć tańszych i smacznych udek. Napompuj się energią, a przy okazji zaimponuj znajomym kulinarnymi umiejętnościami. 

kurczak barbecue fot. Shutterstock
Składniki (na 4 porcje):

REKLAMA

  • dynia piżmowa
  • 2 łyżeczki nasion kolendry
  • łyżeczka chili
  • ½ l rosołu z kury
  • 100 g cukru muscovado
  • 4 udka z kurczaka
  • marmolada pomarańczowa
  • łyżka ketchupu
  • jogurt naturalny 

Mięso z udek zawiera sporo dodającej energii witaminy B, wzmacniającego odporność cynku i żelaza, które ogranicza zmęczenie oraz znużenie.

Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Ułóż na blaszce posiekaną dynię, zalej rosołem. Dodaj chili, kolendrę, olej i cukier. Na drugiej blaszce natrzyj udka resztą cukru, marmoladą, ketchupem oraz olejem. Umieść wszystko w piekarniku i co 10 min polewaj kurczaka olejem.

Po 40 min wyjmij udka i zawiń w folię na ok. 5 min, aż dynia dojdzie w piekarniku. Rozgnieć dynię z odrobiną oleju. Ma niższy indeks glikemiczny niż ziemniaki, za to wysoką zawartość beta-karotenu, który wpływa na zdrowy wygląd skóry. Wyłóż purée na talerz, serwuj z udkiem kurczaka oraz łyżką jogurtu.

Ten posiłek:

  • regeneruje po siłowni
  • zwiększa siłę
  • wykańcza kaca
  • wygrywa z infekcjami
  • chroni Twoje serce
  • wzmacnia odporność
  • zapewnia energię 24/7
  • odmładza wygląd
  • zapobiega niestrawności
  • zwalcza stres
  • dodaje sił w dniu meczu
  • zwiększa płodność
  • wpływa na zdrowie jelit
  • obniża ciśnienie 

MH 05/2014 

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij