Przepis na detoksykującą surówkę

Kilka piwek wypitych na grillu z kumplami nie musi zostawiać śladów na Twojej wątrobie. Pomiędzy kolejnymi butelkami przekąś naszą detoksykującą surówkę z selera i po prostu ciesz się chwilą.  

grill, przepisy, surówka Men's Health

Składniki na 8 porcji:

  • Biała kapusta, 4 małe główki
  • cebula, 4
  • fenkuł, 4
  • seler naciowy, 8 łodyg
  • sól, 4 łyżki
  • cytryna, 12
  • cukier, 100 g
  • koperek, 200 g
  • migdały, 100 g
  • kminek cały, 4 łyżki

Przygotowanie:

1. Pokrój warzywa korzeniowe na cieniutkie plasterki. Nie tylko kwas foliowy zawarty w cebuli zadba o Twoją wątrobę. Naukowcy z Helwan University w Egipcie odkryli, że również seler przeciwdziała skutkom piwkowania przy grillu.

REKLAMA

2. Posól kapustę, odstaw na 2 godziny i dopiero później opłucz. W międzyczasie zrób syrop z detoksykujących cytryn, cukru i koperku.

3. Polej warzywa korzeniowe dressingiem, a następnie wymieszaj z całą resztą zieleniny. Migdały wraz z nasionami kminku podpraż na suchej patelni. Posyp po wierzchu sałatki i jedz dla zdrowia wątroby. Możesz nawet popić.

Makroskładniki:

  • Tłuszcze: 7 g
  • Białko: 6 g
  • Węgle: 40 g
  • Kcal: 230
Zobacz również:
Stanie na głowie to nie wywracanie treningowego świata do góry nogami,  ale niebanalny sposób na wyrzeźbienie i wzmocnienie brzucha.
ZOBACZ WIĘCEJ

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA