[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.5

Przepis na burgera: co zamiast wołowiny?

Klasyczny burger to hit, owszem, ale ileż można jeść tę samą mieloną wołowinę? Podpowiadamy, co włożyć do bułki, żeby dało moc do ćwiczeń i przy okazji świetnie smakowało.

burger fot. Dan Matthews

Dawka kreatyny - Klasyk po zmianach

Dzięki tym dodatkom klasyczne mięso na burgery może wiele zyskać. Wrzuć na patelnię seler, cebulę oraz starte jabłko i smaż przez chwilę, aż zmiękną. Wymieszaj masę z mieloną wołowiną, jajkiem, tartą bułką i estragonem, a potem wrzuć na grill.

Szybszy metabolizm - Polędwiczki

Polędwica wieprzowa może mieć równie niewiele tłuszczu, co drób. Zmieloną wymieszaj z imbirem, curry i zielem angielskim. Taka mieszanka ziół przyspieszy metabolizm. Dodaj odrobinę soku jabłkowego oraz garść płatków owsianych, aż masa zgęstnieje, i weź się za grillowanie. 

REKLAMA

Przeczytaj też: Kurczak kontra wołowina

Niski IG - Bataty

Dadzą Ci mnóstwo energii uwalnianej przez dłuższy czas. Gotuj 3 bulwyprzez 40 minut i rozgnieć je widelcem. Wymieszaj z kukurydzą, czosnkiem, papryką, miodem, bułką tartą oraz jajkiem, które sklei całość. Grilluj, aż zewnętrzna warstwa będzie chrupka. 

Zdrowe tłuszcze - Jagnięcina 

Chodzi po łąkach i je trawę, a nie jest tuczone paszami, dlatego ma np. więcej tłuszczów omega- 3. Zmieszaj mieloną jagnięcinę z czosnkiem, kminem rzymskim, jajkiem i odrobiną sosu Worcester. Aha, jagnięcina jest świetnym źródłem sprzężonego kwasu linolowego (CLA), który pomaga walczyć z nadwagą. 

MH 10/2014

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij