[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

  • Men's Health

  • Dieta

  • Przepis na bunny chow - południowoafrykański posiłek potreningowy

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.5

Przepis na bunny chow - południowoafrykański posiłek potreningowy

Odpocznij na chwilę od szejków i odżywki białkowej i zjedz naprawdę smaczny posiłek potreningowy rodem z odległych krańców południowej Afryki.

Bunny chow Jagnięcina zawiera + 35% więcej budujących mięśnie kwasów CLA niż mielona Wołowina.
Bunny chow to południowoafrykański fast food, czyli wydrążony bochenek chleba wypełniony curry z jagnięciny. Jest bogaty w węglowodany, ale ma niską zawartość tłuszczów i podnosi poziom leptyny – hormonu regulującego sytość – donosi „American Journal of Clinical Nutrition”.

Składniki na 4 porcje:

  • 1 posiekana cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta curry
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 500 g posiekanej jagnięciny
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • puszka pomidorów w kostkach
  • 2 marchewki, kostki
  • 2 ziemniaki, kostki
  • mały żytni chleb
  • garść posiekanej kolendry

Sposób (banalny) wykonania:

1. Podsmaż cebulę przez 5 minut, dodaj przyprawy i – mieszając – zrób pastę. Dorzuć mięso i dokładnie obtocz je w paście. Jagnięcina jest bogata w białko i kwasy tłuszczowe CLA redukujące kwasy tłuszczowe.

2. Dodaj czosnek i imbir (ten zmniejszy potreningowe bóle mięśni), potem pomidory, marchew i ziemniaki. Dobrze dopraw. Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 minut.

3. Czas na gwiazdę potrawy – żytni chleb. Żyto jest bardzo bogate w błonnik, a ten reguluje poziom cukru we krwi. Przekrój chleb na ćwiartki, wydłub miąższ ze środka i w jego miejsce włóż curry z patelni. Jeszcze tylko posyp posiekaną kolendrą na grande finale i gotowe. 

Departament Robienia Masy MH donosi:

Po treningu musisz szybko załadować odpowiednią ilość makroskładników. Poznaj przepis na power kanapkę, która pozwoli Ci zapomnieć na chwilę o oklepanych szejkach. 

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij