Będziesz potrzebował:
- 2 średnie bataty
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- szczypta płatków chili
- cebula dymka lub szczypior
- 200 g serka wiejskiego
- 1 biurowa mikrofalówka
Start
8 min
Weź dwa bataty i nakłuj je widelcem z każdej strony. Wsadź do mikrofalówki nastawionej na wysoką moc na 8 min (po 4 min przełóż na drugą stronę). Gdy ziemniaki będą dochodzić, przygotuj nadzienie: odsącz tuńczyka, posiekaj dymkę i wymieszaj wszystko z serkiem wiejskim i chili.
8-9 min
Gdy bataty będą gotowe przekrój je wzdłuż (uważaj – są bardzo gorące!) i rozciągnij, żeby stworzyć kieszeń na ładunek zaopatrujący mięśnie w proteiny.
9-10 min
Do luku bombowego załaduj nadzienie i odpal ładunek. Rośnij duży!
Dane
Czas: 10 minut
Białko: 65 g
Węgle: 55 g
Tłuszcz: 11 g
Kcal: 575
MH 07/2014