[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Przepis na białkową bombę: bataty i tuńczyk

Dziś w menu piorunująca mieszanka węglowodanów i protein. Wystarczy 10 minut, żebyś zrzucił mięśniom atomowy ładunek ze wszystkim, czego potrzebują. Resztę przerwy na lunch możesz przeznaczyć na sjestę. W końcu to Ty wygrałeś wojnę błyskawiczną.

batat, tuńczyk, bomba fot. Johanna Parkin
Będziesz potrzebował:

  • 2 średnie bataty
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • szczypta płatków chili
  • cebula dymka lub szczypior
  • 200 g serka wiejskiego
  • 1 biurowa mikrofalówka  

Start 

8 min

Weź dwa bataty i nakłuj je widelcem z każdej strony. Wsadź do mikrofalówki nastawionej na wysoką moc na 8 min (po 4 min przełóż na drugą stronę). Gdy ziemniaki będą dochodzić, przygotuj nadzienie: odsącz tuńczyka, posiekaj dymkę i wymieszaj wszystko z serkiem wiejskim i chili.

8-9 min

Gdy bataty będą gotowe przekrój je wzdłuż (uważaj – są bardzo gorące!) i rozciągnij, żeby stworzyć kieszeń na ładunek zaopatrujący mięśnie w proteiny. 

9-10 min

Do luku bombowego załaduj nadzienie i odpal ładunek. Rośnij duży!

Dane

Czas: 10 minut

Białko: 65 g

Węgle: 55 g

Tłuszcz: 11 g

Kcal: 575   

MH 07/2014 

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij