[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

REKLAMA

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Potreningowy posiłek: szybki przepis na danie pełne węgli

Bez węglowodanów po treningu będziesz czuł się jak dętka, a nie wyścigowy rumak. To danie odbuduje mięśnie i zapasy energii. 

Posiłek potreningowy Posiłek - trening - posiłek. To jedyny sprawdzony sposób, by rosnąć.

Sposób przygotowania

1. Wrzuć na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, podsmażaj przez 2 minuty. Potem dodaj bliskowschodnią kaszę bulgur (lub jej szlachetną odmianę – frikeh, ale w Polsce niestety jeszcze trudno ją dostać) i komosę ryżową. Zagwarantują Ci dostawę nie tylko węglowodanów, ale również białka.

2. Wlewaj bulion powoli, po chochelce, gdy poprzednia dojdzie do wrzenia. Po tym, jak cały znajdzie się na patelni, gotuj jeszcze przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Dodaj sok z cytryny, warzywa i gotuj kolejne 5 minut.

REKLAMA

3. Teraz przyszedł czas na rybę. Po 10 minutach, na koniec, dodaj serek kremowy i dobrze go wymieszaj. Z przygotowaniem całości – razem z podaniem na stół – powinieneś zmieścić się w 35 minutach.

Składniki:

  • 1 cebula
  • czosnek, 2 ząbki
  • bulgur (lub frikeh), 200 g
  • quinoa, 50 g
  • bulion, 1 l
  • 1 cytryna, sok i starta skórka
  • 1 czerwona papryka
  • szparagi, wiązka
  • kukurydza, 1 puszka
  • dorsz lub inna chuda ryba, 200 g
  • serek kremowy typu Philadelphia, 50 g

Moc:

  • białko: 35 g
  • węgle: 29 g
  • kcal: 487

Co zyskujesz?

Boskie zboża

Bulgur i quinoa są znacznie lepszym sposobem na uzupełnienie zapasów glikogenu niż zwykły ryż i makaron. Są skarbnicą błonnika, magnezu, żelaza, fosforu i witamin z grupy B. Frikeh, czyli orientalną odmianę bulguru, kupisz w sklepie arabskie.pl.

K jak kości

Mocne kości potrzebują nie tylko wapnia. Potrzebna jest im również witamina K, którą znajdziesz w szparagach. 100 g dostarczy dawkę w wysokości 40% dziennego zapotrzebowania.

Brzuch jak tarka

 Czerwona papryka to świetne źródło witaminy C, a najnowsze badania pokazują, że zwiększa ona wydolność aerobową. Dzięki niej będziesz mógł intensywniej spalać tłuszcz, by odsłonić sześciopak. 

Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE

REKLAMA

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij